Projekt "Marul je naše blago": učenici otkrili nepoznate detalje iz Marulićevog života

VV | 24.11.2021. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

U drugoj večeri čitanja u sklopu projekta "Marul je naše blago"OŠ Sveti Ilija čitala se slikovnice "Marul i Judita" autorice Andrijane Grgičević. Čitanje je bilo popraćeno i dvjema aktivnostima koje su učenicima otkrile dosad nepoznate informacije o Maruliću, ali i potaknule ih da razmisle tko su osobe iz njihova života koje imaju karakteristike poznatih biblijskih junakinja.

- Slikovnica "Marul i Judita" na prikladan i razumljiv način učenicima približava važnost i utjecaj Marka Marulića. I ona je, kao i izvorni ep, podijeljena u šest pjevanja - otkrila je Sunčana Lelkić, učiteljica Hrvatskog jezika.

Na drugoj večeri čitanja učenici su kroz slagalicu otkrili još jedan detalj o životu Marulića.

- Riječ je o slagalici na kojoj se nalazila fotografija kule na Voćnome trgu u Splitu. U toj je kuli Marulić nekoliko dana proveo kao zatvorenik. S druge strane slagalice nalazio se labirint koji je učenicima otkrio razlog Marulićeva boravka u zatvoru - otkrila je učiteljica Lelkić.

U sklopu projekta "Marul je naše blago" bit će izrađen mural u čast Marulu i Juditi, čime će se zaokružiti obilježavanje "Godine Marka Marulića".

Galerija slika