Prije odlaska na novu dužnost, uzicu varaždinskog topa povući će Hrvoje Selec Foto: VV arhiva / ilustracija

Prije odlaska na novu dužnost, uzicu varaždinskog topa povući će Hrvoje Selec

Varaždinske vijesti | 4.6.2021. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda i ove će se subote predstaviti sa svečanom smjenom straže i glasnim pucnjem na Starom gradu.

Ove subote, 5. lipnja, uzicu Varaždinskog topa povući će tajnik i voditelj stručne službe udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA te direktor VAFI & RAFI festivala, ujedno i aktivni član Varaždinske građanske garde - Hrvoje Selec.

- Naš Hrvoje rođen je 1984. godine, dugi niz godina na čelu je Filmsko-kreativnog studia VANIMA, a ovih dana održan je u našem gradu 12. VAFI & RAFI, međunarodni festival mladih animatora i njihovih mentora. Do sada je na tom festivalu sudjelovalo 89 zemalja i prikazano 6057 filmova iz cijelog svijeta. Upravo zahvaljujući tom festivalu, kompletnoj ekipi okupljenoj u VANIMI i našem Hrvoju, naš grad visoko je pozicioniran na animatorskoj karti svijeta - napominju iz Varaždinske građanske garde.

- Od idućeg mjeseca Hrvoje odlazi na novu dužnost. Preuzet će mjesto tajnika Hrvatskog filmskog saveza - Hrvatski filmski savez dobit će mladog, sposobnog i pedantnog tajnika, a mi ćemo izgubiti aktivnog člana. Želimo mu puno uspjeha u radu i sigurni smo da će u slobodnom vremenu ponovno obući odoru Varaždinske građanske garde - poručili su popularni Purgari.