PREKRASNA GESTA Pčelari donirali Osnovnoj školi Ivanec oko 45 kilograma meda Foto: Pčelarska udruga Čmalico Bednja

PREKRASNA GESTA Pčelari donirali Osnovnoj školi Ivanec oko 45 kilograma meda

Varaždinske vijesti | 23.4.2023. u 09:10h | Objavljeno u Društvo

Čini nas izuzetno ponosnim što su velika većina pčelara hrvatski branitelji i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec

Povodom dana Planeta Zemlje članovi Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje, u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, posjetili su Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.

Nakon akcije čišćenja okoliša škole, djeca su u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje pokazala u interaktivnoj radionici svoje znanje o pčelama i pčelinjim proizvodima, te važnosti pčela za dobrobit okoliša i biološku raznolikost.

Posebno zadovoljstvo bilo je čuti koliko su djeca osviještena o zaštiti okoliša i načinima na koje je moguće pridonijeti zaštiti okoliša. Čisti okoliš je preduvjet za život oprašivača, a samim time i za kvalitetan život čovjeka.

Veliki broj najviših priznanja za kvalitetu meda, koju su na renomiranim natjecanjima osvojili članovi Pčelarske udruge Čmalico, dokaz je da je naš okoliš još uvijek očuvan i čist. Zajednički interes svih nas je da takav i ostane.

Djeca su mogla isprobati različite medove koje proizvode članovi PU Čmalico, kao i upoznati se s dugim pčelinjim proizvodima i opremom koja se koristi u radu s pčelama. Dobro raspoloženje i dječji smijeh najbolji su dokaz koliko je druženje s pčelarima bilo uspješno.

Na kraju su pčelari Pčelarske udruge Čmalico, među kojima donirali školsku kuhinju s preko 45 kg raznovrsnog domaćeg meda koji će se koristiti za potrebe školske kuhinje.

Med su donirali Marijan Vusić iz Vuglovca, Kristijan Kolarić iz Prigorca, Željko Mavrek iz Ivanca, Zvonko Galić iz Žarovnice, Mavro Ferek iz Rinkovca i Milan Vukovski iz Bednje.

Ravnatelj škole Damir Jagić zahvalio je pčelarima na donaciji i pohvalio rad udruge, te njihov angažman u radu s najmlađima.
Iskazana je obostrana želja za daljnjom suradnjom i nada da se će ista nastaviti u budućnosti.