Predstavnici pčelarske službe Varaždin na međunarodnom pčelarskom sajmu Dalmatina

Varaždinske vijesti | 16.11.2021. u 18:36h | Objavljeno u Društvo

Nakon godinu dana stanke zbog pandemije, uz ograničenja i pridržavanje mjera Stožera, održan je prošli vikend u Splitu međunarodni pčelarski sajam Dalmatina, a na kojem je sudjelovali i članovi "Gradske pčelarske službe Varaždin" koja djeluje pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

- Na poziv saveza pčelara Splitsko dalmatinske županije da kao udruga nositeljica projekta u Hrvatskoj prezentiramo rad "Hrvatske pčelarske službe 112" i "Gradske pčelarske službe Varaždin" koja djeluje pod pokroviteljstvom Grada Varaždina na najvećem međunarodnom pčelarskom sajmu u Dalmaciji - Dalmatina 2021. odazvali smo se i prenijeli svoja iskustva pčelarima na "Dalmatini". Posebno nas raduje činjenica kako je prezentacija udruge Pčelarstvo online iz Varaždina oduševila i župana Splitsko dalmatinske županije Blaženka Bobana koji je ispred našeg prezentacijskog štanda za potrebe HRT-a pohvalio projekt i pozvao sve pčelare volontere da se priključe ovom humanom i korisnom načinu zbrinjavanja rojeva pčela. Kao udruga uvjereni smo da dostojno i s ponosom svojim aktivnostima prezentiramo i Grad Varaždin širom Hrvatske - kažu predstavnici.

Na najveći takav sajam međunarodnog karaktera u tom dijelu Hrvatske odazvali su se brojni renomirani predavači sa uvijek zanimljivim temama iz svijeta pčela i pčelarstva.

Među ponuditeljima pčelarske opreme bili su i predstavnici iz trgovine Zujalica koji su ponudili mnoštvo nove robe te najavili i otvaranje trgovine opreme na području Varaždina i Varaždinske županije, točnije u Bartolovcu.