Predstavljanje monografije o Mirjani Bohanec Vidović u varaždinskom HNK Foto: HNK Varaždin

Predstavljanje monografije o Mirjani Bohanec Vidović u varaždinskom HNK

Varaždinske vijesti | 26.9.2021. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U utorak 28. rujna u 18 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu bit će predstavljena monografija naslova "Mirjana Bohanec Vidović – hrvatska operna prvakinja, diplomatkinja i filmska glumica", nakladnika Tonimir d.o.o. i sunakladnika Ogranka Matice hrvatske Varaždin i HNK u Varaždinu.

Primadona Mirjana Bohanec Vidović, zavidne operne karijere u HNK u Zagrebu i Europi, sudjelovala je u produkcijama Varaždinskih baroknih večeri, bila hrvatski ataše za kulturu u Veleposlanstvu u Beču, generalna konzulica RH u Hamburgu, glumila u nekoliko hrvatskih filmova od kojih je najpoznatiji "Tko pjeva zlo ne misli" i osnivačica je Zaklade za mlade operne pjevače.

Monografiji su potporu dali Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija RH. Na promociji monografije o govorit će autori tekstova iz monografije: dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek, dr.sc. Iva Hraste Sočo, filmski kritičar Nenad Polimac i urednik mr.sc.Ernest Fišer, a moderator će biti Karolina Vidović Krišto.

Mirjani Bohanec Vidović otpjevat će uz klavirsku pratnju Miroslava Salopeka popularnu ariju iz filma "Ja ljubim", a učenica Glazbene škole iz Varaždina Klara Blažunaj uz klavirsku pratnju prof. Vesne Leljak Petković odužit će se gđi Vidović za Zakladu mladim pjevačima.