Pred nama je 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske vijesti | 31.3.2022. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak 04. travnja ove godine počinje 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva. Manifestacija se ponovno vraća u kongresnu dvoranu Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama koja će postati mjesto susreta za mnogobrojne domaće i inozemne kuharske i slastičarske majstore.

Već poznata manifestacija namijenjena je kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela. Natjecanjem u brojnim kategorijama i potkategorijama svi dobivaju jednaku priliku u predstavljanju svojih ambicija i kreativnosti.

Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

Slastičari i kuhari natjecateljskog duha moći će u nekoliko kategorija odmjeriti svoje vještine, kreativnost i poznavanje tehnika. Proglašenje slastičarskog prvaka će se održati u utorak, a novog kuharskog prvaka otkrivamo u četvrtak. Pobjednici osvajaju prestižnu titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu, odnosno slastičarstvu.

Kuhari s najvećim ambicijama će se natjecati u sklopu natjecanja „Bocuse d'Or Croatia“, a pobjedniku, čije proglašenje će biti u četvrtak, pripada ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.

Novim generacijama, učenicima srednjih strukovnih škola, pruža se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju, natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa. One najbolje čekaju vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokog kulinarskog učilišta Aspira. Sva natjecanja održavaju se u mobilnim kuhinjskim jedinicima, i otvorena su za javnost.

Dio bogatog programa manifestacije su i brojne besplatne kulinarske radionice, edukacije i degustacije koje će se održavati od 04. do 07. travnja od 17:00 pa sve do 20:00 sati. Tako će se npr. u ponedjeljak, 04. travnja, održati radionica izrade savršenih glazura i kreativne obrade šećera, a od 17:30 sati u restoranu Diana objekta Minerva kreće i degustacija torti nastalih u sklopu slastičarskih natjecanja.  Cijena kave po izboru i komada torte iznosi simboličnih 20,00 kn.

Radionice modernih kulinarskih tehnika u preostalim danima voditi će brojni renomirani kuhari iz Hrvatske i drugih zemalja, između ostalog, Grčke, Italije i Slovenije.

Dobrodošli su svi gurmani i zaljubljenici u gastronomiju, neovisno o predznanju, a sav program će se odvijati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Manifestacija završava u petak, 08. travnja 2022., a detaljan program možete pronaći na web stranici https://www.facebook.com/hrvatski.kuharskisavez

dhk_2019_-_drzavno_prvenstvo_kuhara__029.jpg

dhk_2019_-_drzavno_prvenstvo_slasticara_24.jpg

DHK_2022_-_logo_r.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci