Poziv osnovnim školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” Foto: Udruga Biovrt – u skladu s prirodom

Poziv osnovnim školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”

Varaždinske vijesti | 6.10.2022. u 16:30h | Objavljeno u Društvo

Poziv osnovnim školama s područja Republike Hrvatske: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru, društvenu memory igru za velike i male te edukativni video “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.

U brošuri možete naučiti više o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta i kako izgleda njihovo sjeme. - Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje -  navode.

Udruga Biovrt poziva vas da pogledate edukativni video te se informirate o osnovama skupljanja i čuvanja sjemenja na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=7WANgwnlid0

Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama i skupljanju sjemenja? Sjajno!

U sklopu ovog poziva Udruga daruje deset osnovnih škola koje će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisuju natječaj i pozivaju škole  da se prijave.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  06.10.-18.10.2022. pošaljite prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: Kakve aktivnosti provodite s učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te očuvanja bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi?

Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  19.10.2022.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 19.10. do 28.10.2022. do 12 sati album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

Nagradu (memory igra, brošura i komplet od 5 sorti sjemenja iz Biovrta) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni 31.10.2022.

Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više i ne kolaž! obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 18.10.2022.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite u objavljenom pozivu na www.biovrt.com 

*Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci