POZITIVAN PRIMJER Mlade obitelji u Humu na Sutli od Općine će dobiti 50.000 kuna za kupnju prve nekretnine

vv | 11.11.2021. u 15:08h | Objavljeno u Društvo

Prema pisanju, Zagorja.hr, svaki mladi bračni par do 40. godine života, koji je od 1. siječnja 2021. nadalje počeo graditi kuću, ili je kupio stan ili kuću, kao i svi oni koji to žele napraviti sada ili u budućnosti, moći će se prijaviti na natječaj Općine Hum na Sutli za dobivanje jednokratne financijske pomoći u iznosu od 50 tisuća kuna.

Natječaj bi trebao uskoro biti raspisan, a prema nekim provedenim preliminarnim analizama očekuje se da bi te uvjete trenutno moglo zadovoljiti 6 ili 7 mladih humskih obitelji.

- Ovo je mjera koja je ciljano usmjerena prema mladima koji žele ovdje stvoriti svoje stambene preduvjete za ugodan život i rad te za podizanje obitelji. Samu mjeru i ranije smo najavljivali kao mogućnost, no sad je oživotvorena na način da smo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donijeli Odluku o provedbi te mjere, s time da smo prije toga morali odraditi neke predradnje, posebno onu oko definiranja komisija koje su radile na utvrđivanju kriterija za dodjelu pomoći, što je bila svojevrsna prethodnica da bismo mogli donijeti ovu Odluku - rekao je načelnik Općine Hum na Sutli, Zvonko Jutriša.