FOTO Povodom Dana Republike Turske nastupio sjajni ansambl Heritage Foto: Krešimir Đurić

FOTO Povodom Dana Republike Turske nastupio sjajni ansambl Heritage

ič/vv | 29.10.2023. u 08:14h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja stote godišnjice proglašenja Republike Turske Koncertni ured Varaždin organizirao je u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta u srijedu, 25. listopada, koncert turskog ansambla Heritage.

Devet izvrsnih gudača, studenata i alumnija Državnog konzervatorija Sveučilišta u Istanbulu, predvođeni sjajnom pijanisticom Tutuom Aydınoğluom, nastavnicom na istanbulskom Državnom konzervatoriju, koju je varaždinska glazbena publika već imala priliku čuti na Varaždinskim baroknim večerima, priredili su izvrsni koncert na kojem su izveli djela baroknih skladatelja ali i turske narodne skladbe.

-Jako sam sretna što po drugi puta imam priliku nastupiti u Varaždinu, a vjerujem da večerašnji koncert, koji je publika izvrsno prihvatila, neće biti i moj posljednji nastup u vašem gradu - istaknula je ova cijenjena turska pijanistica.

Koncert je u okviru međunarodne glazbene suradnje s Turskim kulturnim centrom organizirao Koncertni ured u Varaždinu.

-Zajedno s našim turskim prijateljima organizirali smo ovaj koncert ansambla Heritage, u povodu stote godišnjice Republike Turske. Ponovo se je pokazalo da kultura spaja ljude i širi obzore - istaknuo je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

turci_hnk1.jpg

turci_hnk8.jpg

turci_hnk9.jpg

turci_hnk10.jpg

turci_hnk11.jpg