POST-COVID Nakon Covida počela gubiti kosu: "Bila sam u šoku!" Foto: ilustracija

POST-COVID Nakon Covida počela gubiti kosu: "Bila sam u šoku!"

| 18.7.2022. u 17:15h | Objavljeno u Društvo

Prije dvije i pol godine svakodnevicu nam je naglavačke okrenuo koronavirus. Zdravstveni radnici i znanstvenici proučavali su novu bolest Covid-19, no s vremenom su uočili još jedan problem – sve je više oboljelih prijavljivalo simptome koji su trajali tjednima, pa i mjesecima.

- Prošle godine u rujnu imala sam koronu. Simptomi bolesti trajali su dva tjedna - nemoć, slabost, gubitak apetita, strašna glavobolja, depresija, nisam imala volje ni za što. Temperaturu sam imala jedan dan. Bila sam tako slaba da sam jedva govorila. Nakon tjedan dana počela sam jesti, malo po malo, ali sve što sam jela bilo mi je preslano, a slatko nisam mogla ni jesti – podijelila je s nama svoju priču 70-godišnja gospođa iz Lepoglave.

Kašalj ju je mučio čak mjesec i pol dana.

- A nakon kašlja, kad sam mislila da je sve dobro, počela mi je otpadati kosa. Bojala sam se počešljati, pramen bi mi ostao u ruci kad bi taknula taknula kosu. Pomislila sam: "Pa sad budem ćelava!". Bila sam u šoku, to nikad nisam doživjela ni vidjela – otkrila nam je svoje iskustvo, dodavši da je to potrajalo oko tri tjedna.

Koliko joj je trebalo da se oporavi, što iz HZJZ-a kažu o raznim simptomima post-Covida poput slabosti, poremećaja spavanja ili "zamagljenog mozga", te kako se boriti protiv njih, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...