Posljednji vikend Welcome Spring festivala donosi Wine & Walk te Gravel utrku

| 7.4.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je završnica Welcome Spring Festivala. Kroz četiri vikenda, Ludbreg je tako središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući drugom izdanju ovog sve zanimljivijeg festivala osmišljenog kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Završni vikend u subotu 9. travnja donosi “Wine & Walk” enogastro rekreacijsku manifestaciju namijenjenu ljubiteljima prirode, vina, autentičnih, lokalnih gastronomskih proizvoda i hodanja, a koja se, nakon velikog jesenskog uspjeha, vraća u “Centar svijeta” i u proljetnom izdanju. “Wine & Walk” sudionike vodi na avanturu kroz šumoviti i brežuljkasti krajolik, rutom koja je dovoljno izazovna za provođenje aktivne subote, a opet dovoljno blaga da ju mogu proći svi željni zabave, druženja i rekreacije. Na tom će se putu nalaziti degustacijske točke odnosno odmorišta na kojima će vinari nuditi svoja autentična vina, domaće „zalogaje“ i dah lokalne kulture i običaja.

- Na putu do odmorišta čekat će vas smjerokazi koji će, u ovom proljetnim izdanju “Wine & Walk” biti malo zaslađeni igrom, a sudionici koji ih uspješno riješe i otkriju konačno rješenje, sudjelovat će u tomboli - poručuju organizatori.

Posljednji vikend Welcome Spring outdoor festivala 2022. godine rezerviran je i za uzbudljivu biciklističku gravel utrku. Utrka će se održati u nedjelju 10. travnja, a start je u 11 sati na Otoku mladosti. Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 km i s 1302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja s drugim vozačima, ali i samim sobom. Prijave za utrku otvorene su do 8. travnja.
U sklopu nedjeljnog događaja u Ludbregu će se održati i vođena biciklistička tura za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima.