"Podrum ponedjeljkom": U 2020. godini novi program u varaždinskom Centru za mlade Foto: VANIMA

"Podrum ponedjeljkom": U 2020. godini novi program u varaždinskom Centru za mlade

Varaždinske vijesti | 29.12.2019. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

U svrhu razvoja publike u Centru za mlade Varaždin, Filmsko-kreativni studio VANIMA u suradnji s drugim udrugama i javnim ustanovama u 2020. godini pokreće redovni program "Podrum ponedjeljkom".

- Koncept programa je poticati mlade autore koji djeluju u vizualnoj i audiovizualnoj kulturi, te redovitim aktivnostima u novouređenom podrumu Centra za mlade u Preradovićevoj ponedjeljkom od 19 sati održavati izložbe, projekcije, ali i javna predavanja, rasprave, panele, tribine i okrugle stolove o navedenim djelatnostima. Cilj je programa stvarati novu publiku ponajviše među mladima, a istovremeno ponuditi im kvalitetni sadržaj na pristupačniji način u opuštenoj atmosferi - pojašnjavaju organizatori.

Program službeno započinje izložbom fotografija pod nazivom "Žene", mlade autorice Martine Mežnarić, a otvaranje će biti održano 13. siječnja s početkom u 19 sati. Izložba će biti realizirana u suradnji s Udrugom mladih V.U.K. u sklopu projekta "Svi smo mi kultura". Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Natječaj "Podrum ponedjeljkom"

"Podrum ponedjeljkom" je natječaj za dvodimenzionalne vizualne radove mladih afirmiranih, ali i neafirmiranih i budućih umjetnika, odnosno autora koji organizira Filmsko-kreativni studio VANIMA.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi autori u dobi od 15 do 35 godina s prebivalištem na području Varaždinske, Međimurske županije, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije, a koji se bave slikarstvom, crtanjem, ilustracijama, dizajnom, fotografijom, fotomanipulacijom ili bilo kojim drugim vidom dvodimenzionalnog vizualnog izražavanja koji se može uokviriti i staviti na zid.

Natječaj je otvoren od 27. prosinca 2019. godine do 20. siječnja 2020. godine, a detaljne informacije o natječaju i prijavama dostupne su na stranicama Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Nakon završetka natječaja selektori će odabrati 16 najboljih prijava za izlaganje u prilagođenom i preuređenom podrumu Centra za mlade Varaždin (Petra Preradovića 4). Radovi će biti izlagani od 03. veljače do 31. prosinca 2020. godine.