PLES Ovoga petka počinje Kliker festival, u devet dana osam predstava i dvije premijere

Igor Čolaković | 6.6.2022. u 15:22h | Objavljeno u Društvo

Na ovogodišnjem, sedmom izdanju Kliker festivala, u devet dana, od 10. do 19. lipnja, publika ovoga festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, imat će prigodu vidjeti osam atraktivnih predstava te dvije premijere.

- Kliker festival na promišljen i kvalitetan način potiče interes djece i mladih za suvremenom izvedbenom umjetnošću, stoga možemo reći da je Kliker - festival s kojim rasteš. Festivalski program osmišljen je kako bi ponudio kvalitetan sadržaj mladoj publici, ali i njihovim obiteljima. U ovogodišnjem programu Kliker festivala sudjeluju umjetnici i umjetnice iz Austrije, Slovenije i Belgije, a uz predstave na festivalu će biti organiziran i simpozij, te radionice, koncert i drugi programi za sve uzraste, jer je primjerice, predstava Baja buf namijenjena djeci od 0 do 2 godine. Posebni programski rukavac festivala - KLIK KLUB je platforma za komunikaciju, umrežavanje i suradnju, koja poziva mlade, ali i stručnjake, donosioce odluka, pedagoge i umjetnike na razmjenu ideja i aktivno slušanje te razvoj novih strategija - naglasila je Sanja Tropp Frühwald, umjetnička voditeljica Umjetničke organizacije VRUM.

Program ovogodišnjeg Kliker festivala počet će u petak, u 11 sati, kada će u varaždinskom kazalištu pretpremijerno biti izvedena predstava - Ljubičasto, po motivima Shakespeareove tragedije Romeo i Julija, u koprodukcijji VRUM-a, HNK Varaždin, Ekscene i Plesnog studija Vindi. Ovu kazališno-plesno-cirkusko-glazbenu predstavu režirala je i koreografirala Sanja Tropp Frühwald.

U sklopu Kliker festivala bit će održan i - Plesokaz, vikend suvremenog plesa Plesnog studija Vindi.

Programi ovogodišnjeg festivala bit će organizirani u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, u palači Herzer, varaždinskoj Gradskoj knjižnici te u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4, a kompletni program ovogodišnjeg Kliker festivala objavljen je na mrežnoj stranici - www.klikerfestival.com.