Pijanistički koncerti: Talentirani učenici i uspješna pijanistica u Glazbenoj školi u Varaždinu Foto: Glazbena škola Varaždin

Pijanistički koncerti: Talentirani učenici i uspješna pijanistica u Glazbenoj školi u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 19.4.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Ovog tjedna u Glazbenoj školi u Varaždinu na pijanističkim koncertima predstavit će se talentirani učenici koje akademska karijera tek očekuje, ali i bivša učenica škole, danas uspješna pijanistica, koja je svoje akademsko obrazovanje nastavila na magisteriju u Švicarskoj.

U okviru projekta "Haydnijada" Glazbena škola u Varaždinu ugostit će učenike, nastavnike i gudački orkestar Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora. Na koncertu pod nazivom "Haydnijada" izvodit će se djela Josepha Haydna, a uz učenike Glazbene škole Ferdo Livadić, nastupit će i učenici Glazbene škole u Varaždinu. Koncert će se održati u srijedu, 19. travnja u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.00 sati.

Već sljedeći dan, u četvrtak 20. travnja Glazbena škola u Varaždinu ugostit će bivšu učenicu, pijanisticu Doru Petković. Dora je nakon završenog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Srđana Čaldarevića svoje akademsko obrazovanje nastavila na Musik-Akademie FHNW Basel kod profesora Filippa Gambe.

Tijekom studija osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a valja istaknuti nagradu Marina Bondarenko na poznatom masterclassu Tel Hai u Izraelu 2018. godine i apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju "Citta di Palmanova", Italija, 2019., s osvojenih 99 od 100 mogućih bodova. Akademsku godinu 2017./2018. provela je kao Erasmus+ studentica na Conservatorio Arrigo Boito u Parmi, radeći s profesorom Andreom Padovom, gdje je nastupila kao solistica s Orchestra Regionale dell’Emilia-Romagna. Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 19.00 sati, a ulaz na koncert je slobodan.