Patricija Dimitrovski uoči finala Miss Hrvatske: Sve djevojčice imaju isti san, biti princeze

vv | 13.11.2023. u 09:04h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnja pobjednica u natječaju za ljepotu, miss Varaždinske županije, 24-godišnja Patricija Dimitrovski iz Varaždina čime je postala jedna od 12 djevojaka koje su izborile finale izbora Miss Hrvatske 2023. godine, a samo osam djevojaka će izboriti svoje mjesto u superfinalu koje će se održati 27. studenog u Zagrebu, a mi smo dobili priliku popričati s njom uoči finala krajem studenog.

Svatko ima svoje razloge, a kako je krenuo tvoj put u svijet mode?

Za moj put u svijet mode najviše je zaslužna moja majka. Naime, kao mala sam zavoljela modu i taj svijet šljokica, lijepih haljinica, tila i šarenila, i uvijek sam se htjela baviti nečim takvim, ali nikad nisam imala hrabrosti napraviti prvi korak. Prijavila me na izbor ljepote u Varaždinskoj županiji 2021. godine, gdje sam i prvi puta osvojila titulu Miss. Od cure koja nikad nije stala na štikle do cure koja ih od onog dana doslovno ne skida s nogu. Nakon toga su mi se otvorila mnogobrojna vrata u svijetu mode, i počele su stizati ponude za razne revije, snimanje spotova, a meni osobno najdraža ponuda je bila da vodim modnu grupu STARS MODELS odnosno djecu mlađeg uzrasta gdje ih pripremam za snimanja i revije.

Nakon izbora 2021. godine sudjelovala si i na izboru za Miss Beauty Hrvatske na kojem si osvojila titulu Miss fotogeničnosti Hrvatske, no sada imaš priliku za svoj najveći iskorak i priliku da ideš na svjetsku pozornicu, veseliš se tome?

Volim taj svijet, ljudi prepoznaju moj entuzijazam i zaljubljenost u svijet mode i zaista imam odlične poslovne suradnje kad je u pitanju modeling. Ove godine sam se htjela okušati u nečem novom i testirati samu sebe. Miss Varaždinske županije za Miss Hrvatske, izbor je u kojem se do sada nisam imala prilike natjecati, i rekla sam samoj sebi, a zašto ne probati? Ovog puta prijavila sam se sama, i naravno nisam požalila. Postala sam Miss Varaždinske županije, te uvjerila samu sebe kako se sve može kada se hoće. Presretna sam zbog toga i mislim da mi je to odlična prilika za nešto više. Ovaj izbor je sa svjetskom licencom i pobjednica, odnosno Miss Hrvatske putuje na svjetski izbor tako da se samim odlaskom na taj izbor otvaraju neke nove prilike i stječu neka nova iskustva, a vjerujem i prijateljstva. Upravo smo završili s pripremama za finalnu večer krajem studenog u Zagrebu i moram reći da će sam izbor biti jako zahtjevan, jer su zaista sve cure prekrasne i jednostavno zrače ali kao što sam već rekla uz malo truda ništa nije nemoguće. Uz mene su obitelj i prijatelji što mi je dodatan vjetar u leđa, a i od same direkcije Miss Hrvatske dobivamo motivaciju i doslovno nas hrane hrabrošću tako da se zaista radujem i idem s veseljem na izbor za Miss Hrvatske za Miss Svijeta.

Koliko daleko misliš da ćeš doći u ovogodišnjem natjecanju Miss Hrvatske?

Imala sam priliku tijekom pripremama na Plitvičkim jezerima upoznati sve djevojke i moram reći da je svaka od nas zaista posebna, svaka se nada najboljem pa tako i ja. U ovih par dana upoznala sam njihove stavove, razmišljanja, vidjela njihove vrline, mane, a kako smo mi sve ponijele titule najbolje u svojim županijama, uvjerena sam da žiriju neće biti lako, no sigurna sam da će izabrati najbolju među nama. Osobno sam jako zadovoljna i sretna što sam došla do finala i što sam upoznala jako puno novih ljudi, a i naučila neke nove trikove u svijetu mode. Veselim se ishodu kakav god on bio, ja sam na dobitku u svakom slučaju.

Počele su pripreme za izbor za Miss Hrvatske, reci nam neke svoje dojmove?

Prije par dana vratila sam se s priprema koje su bile na Plitvičkim jezerima. Moram pohvaliti cijelu direkciju Miss Hrvatske, jer sam se zaista osjećala kao kod kuće, od smještaja, do same organizacije, sve je bilo gotovo savršeno. Jedna jako lijepa uspomena. Kao što sam već rekla, upoznala sam divne djevojke, naučile samo dosta toga, od kako se ponašati pred kamerama, kako komunicirati, sjediti, neverbalno komunicirati. Bili smo na ranču konja, gdje je bilo prekrasno i posjetili smo čarobna jezera. Čeka me još drugi dio priprema koji će se održati u Zagrebu par dana prije samog izbora, ali o tome ćemo kasnije.

Što bi bio znak uspjeha za tebe u modnim vodama, smatraš li to hobijem ili karijerom?

Za sad je to samo hobi, nešto što ja volim i čime se bavim u slobodno vrijeme, ali htjela bi se naravno u tome potpuno pronaći i posvetiti u cijelosti. I nadam se da ću kroz ovaj izbor uspjeti u tome i izgraditi svoju karijeru.

S obzirom na to da su moda i showbusiness često povezani, da li si ikada razmišljala o glumačkim vodama ili...?

Pa iskreno nisam razmišljala o tome, ali vjerujem kada bi mi se pružila prilika da bi ju itekako pokušala iskoristiti. Naučila sam da je najlošija odluka; propuštena prilika, zato rado prihvaćam prilike. Ne bih željela da mi se desi da tugujem radi propuštenih prilika. Nikada ne znaš tko bi te mogao primijetiti i angažirati za neki svoj projekt. Tako ako netko ima kakvu ulogu za mene, rado bi se iskušala i u glumi.

Sve više se mladih okreće društvenim mrežama, jesi razmišljala da budeš influencerica?

Naravno, zaista bih voljela to, treba puno rada i truda uložiti u sam proces i biti aktivan u potpunosti, ali to mi je jedan od sljedećih koraka. Svjesna sam da me čeka težak proces i da biti influencer nije samo upaliti kameru i postaviti selfie i dobiti hrpu novaca, već je to opsežan posao gdje nekada izlažemo sebe i svoju privatnost, a stalno trebamo pratiti novosti u svijetu digitalizacije i općenito marketinga.

Jedna zanimljivost koja je pomalo okupirala javnost jest da imaš dozvolu za nošenje oružja u sklopu svog posla kao tehničar zaštite osoba i imovina. Koliko si često koristila oružje i da li često vježbaš pucanje?

Oružje nosim isključivo u poslu, ali ga ne upotrebljavam jer nisam imala potrebu za to. Da dođe do ugroze nečijeg života sigurno bih ga iskoristila, no za sada mi je draže ovako, da ostane u futroli. Redovno vježbam pucanje na streljani što je dio mog posla, a meni jako koristi jer vježbam samokontrolu i preciznost.

I na kraju, osim što se baviš modeliranje, podučavaša ga na školi Stars Model. Kako je krenuo projekt škole Stars Model i što je cilj škole?

Sve djevojčice imaju isti san, biti princeze u prekrasnim haljinama s lijepom frizurom i krunom na glavi. S obzirom na to da u Varaždinu nema nikakvih modnih aktivnosti za djevojčice i djevojke odlučili smo omogućiti tim malim princezama platformu odnosno pistu na kojoj bi one pokazivale prekrasne haljinice. Učimo ih hodanje, kako se pravilno držati, kako se ponašati. Djevojčice od 3 do 18 godina mogu u Stars Modelu naučiti puno toga lijepoga, graditi svoje samopouzdanje i možda ozbiljno ući u svijet modelinga i mode. Organiziramo za njih revije, slikanje za kataloge, razna snimanja. Vjerujem da su jako zadovoljne i sretne kod nas i da rado dolaze jer osim igre, nauče mnogo toga. Obožavam raditi s djecom i svaka njihova radost i veselje je i moja radost i veselje.