Paljak: "Dok god nema potpunog lockdowna, nastava će biti u školama" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Paljak: "Dok god nema potpunog lockdowna, nastava će biti u školama"

IHR/Varaždinske vijesti | 2.11.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

- Što se Ministarstva znanosti i obrazovanja tiče, nikakve frontalne upute prema svima o prelasku na isključivo online nastavu neće biti. Zauzeli smo stav, u dogovoru s epidemiolozima, kako sve dok nema potpunog lockdowna, nema smisla prelaziti na C model nastave jer će djeca u uvjetima online nastave s mogućčnošću neograničenog kretanja svejedno nalaziti načine za druženja, samo što će to onda biti baš bez ikakve kontrole, a time i opasnije nego ovako dok su dobar dio dana ipak u školama – rekao je državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Nitko nije zadovoljan, pa ni mi 

Bivši varaždinski dožupan iz redova Reformista, koji je s 1. listopadom preuzeo dužnost državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja trenutno je zaokupljen projektima, sadržajima, programima te normativnim i pravnim zadacima u okviru dobivenih ovlasti u Upravi za odgoj i obrazovanje, Upravi za potporu i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja i Upravi za nacionalne manjine najvećeg Ministarstva u državi. Ističe kako posla ima poprilično, u fokusu mu je trenutno "skeniranje” akutnih i aktualnih događanja u svim sektorima i službama i djelovanje prema prioritetu poslova. Nakon više od mjesec dana u Ministarstvu s državnim tajnikom razgovarali smo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u školama i provođenju epidemioloških mjera, planovima Ministarstva, ali i o tome je li objavljivanje podataka o broju zaraženih nastavnika i učenika te onih koji su u samoizolaciji kršenje prava djece, kao što to tvrdi pravobraniteljica za djecu.

Kakva je trenutno situacija po pitanju izvođenja nastave u školama u Varaždinskoj županiji, ali i sjeveru Hrvatske? Jeste li zadovoljni s trenutnom situacijom?

Nitko u svijetu nije zadovoljan trenutnom epidemiološkom situacijom i točno je da svakim danom porastom zaraze u općoj populaciji raste i broj zaraženih među vrtićkom i školskom djecom, ali je točno, srećom, i da vrtići i škole nisu postale velika žarišta, nema zasad horizontalnog širenja zaraze i postotak zaraženosti je najmanji. Tako je i u Varaždinskoj županiji, iako je opća situacija doista poprilično teška pa su i s tim u svezi odluke županijskog stožera bile nužne.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci