OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec: Aktivnostima uvelike obogaćuju društveni i kulturni život grada

| 7.5.2018. u 14:46h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca velika je škola koju pohađa 829 učenika te ima više od 90 zaposlenika.
Ivanečka osnovna škola uz matičnu školu u gradu Ivancu u svom sastavu ima tri područne škole. Osmogodišnju područnu školu u Salinovcu i četverogodišnje područne škole u Jerovcu (PŠ Kuljevčica) i Prigorcu.

Kvalitetna nastava i uspjesi učenika

Kako kaže ravnatelj škole Damir Jagić budući da su velika škola poseban naglasak oduvijek stavljaju na kvalitetu nastave.
- Trudimo se biti ukorak sa suvremenom tehnologijom te uvodimo nove metode u nastavu - rekao je ravnatelj Damir Jagić, dodajući da već dugo koriste u nastavi različite web 2.0 alate poput alata Kahoot, Movie Maker, Coggle i drugih, kako bi se nastava učinila zanimljivijom za učenje i pamćenje vodeći s posebnim naglaskom brigu o sigurnosti na Internetu.

Sve naše učionice u matičnoj i područnim školama u potpunosti su informatički opremljene te ravnatelj dodaje da se i ove godine mogu pohvaliti uspjesima učenika koji sudjeluju na mnogobrojnim natjecanja iz znanja te raznim smotrama.

- Ako treba nekoga posebno istaknuti, onda moram istaknuti naše učenike Njemačkog jezika. Oni su županijski prvaci i na državnom natjecanju, koje je održano u Vidovcu, od prvih pet mjesta učenici naše škole osvojili su 1., 2., 4. i 5. mjesto – ističe sugovornik. Naime, učenica ivanečke osnovne škole Estella Veronica Grubač je državna prvakinja u Njemačkom jeziku. Uspješan nastup učenice su ostvarile i na „Theaterspiele“, odnosno, dramskim igrama na njemačkom jeziku. Tradicionalno, ova škola ima odlične rezultate na natjecanju iz Povijesti pa je učenica Ivana Janković osvojila 6. mjesto u državi.

Što se tiče natjecanja iz Tehničke kulture, učenici Elena Biškup i David Harjač također su uspješno sudjelovali na državnom natjecanju. Izvrsni su i u sportu, posebice u odbojci gdje je ženska ekipa peta u državi. Uspješno sudjeluju i na Smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj sudjeluju treću godinu zaredom. Ove su godine predstavili projekt „Vatru gasi, brata spasi!“ kojim su kao aktivni građani obilježili 130. godišnjicu vatrogastva u Ivancu te inicirali prigodnu knjižicu.

Koje su još uspjehe njihovi učenici ostvarili, ali i s kojim se problemima susreću čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u