Općina Vidovec pomaže kod prijevoza srednjoškolaca iz Nedeljanca i školske prehrane osnovnoškolaca Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Vidovec pomaže kod prijevoza srednjoškolaca iz Nedeljanca i školske prehrane osnovnoškolaca

Varaždinske vijesti | 6.9.2019. u 09:27h | Objavljeno u Društvo

Srednjoškolcima koji imaju prebivalište ili boravište na područja naselja Nedeljanec i kojima je udaljenost od mjesta prebivališta, odnosno boravišta do škole manja od 5 kilometara, Općina Vidovec će i ove godine sufinancirati troškove mjesečne pokazne autobusne karte na ralaciji Nedeljanec-Varaždin.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova autobusnog prijevoza potrebno je do 13. rujna u Općinu Vidovec dostaviti potvrdu o upisu u srednju školu i presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu. Općina Vidovec će izdati potvrdu o sufinanciranju mjesečne pokazne karte koju svaki mjesec korisnici usluge javnog prijevoza podižu u Općini.

Općina Vidovec sufinancirat će prijevoz učenika s 270 kuna od cijene mjesečne karte, a 130 kuna sufinancirat će roditelji.

Iz Općine Vidovec obavještavaju i roditelje učenika slabijeg imovinskog stanja Osnovne škole Vidovec, Područne škole Nedeljanec i Osnovne škole Tužno, koji nisu obuhvaćeni programom "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" kojeg provode škole, da podnesu svoje zamolbe za oslobođenje od plaćanja školske kuhinje u Jedinstveni upravni odjel Općine Vidovec do 20. rujna.

Prema Odluci o socijalnoj skrbi Općine Vidovec, pravo na financiranje troškova školske kuhinje mogu ostvariti:
- djeca nezaposlenih roditelja uz predočenje potvrde da su nezaposleni i da ne ostvaruju prihod od poljoprivrede;
- djeca samohranih roditelja čija primanja ne prelaze 1.100,00 kn po članu kućanstva;
- drugo i svako daljnje dijete u kućanstvu čija primanja ne prelaze 1.100,00 kuna za četveročlano kućanstvo po članu, a za svakog daljnjeg člana prihod ne prelazi 300,00 kuna mjesečno;
- djeca invalida Domovinskog rata preko 60% invalidnosti čija primanja po članu kućanstva ne prelaze 1.100,00 kuna mjesečno.

Pravo na financiranje troškova školske kuhinje dokazuje se izjavom o zajedničkom domaćinstvu te potvrdom o primanjima svih članova kućanstva u protekla tri mjeseca. Za djecu invalida Domovinskog rataUvjet pravo se dokazuje rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o utvrđivanju invaliditeta roditelja.

Zamolba i izjava o članovima zajedničkog kućanstva mogu se preuzeti na internetskim stranicama Općine Vidovec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci