Održana županijska natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika Foto: ilustracija / Pixabay

Održana županijska natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika

Varaždinske vijesti | 27.2.2018. u 21:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Osnovna škola Beletinec i Prva gimnazija Varaždin bile su domaćini ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz engleskog jezika na kojem je sudjelovao 91 učenik: 42 osnovnoškolca i 49 srednjoškolaca. Učenici osnovnih škola natjecali su se samo u kategoriji 8. razreda. Paula Jukić i Tomislav Ćosić iz VI. osnovne škole podijelili su prvo mjesto, dok su drugo mjesto podijeli Gita Sočković i Jan Kolarić, također iz VI. OŠ. Na treće se mjesto plasirala Marta Korade iz V. OŠ Varaždin.

Srednjoškolci su se natjecali u kategorijama učenika 2. i 4. razreda gimnazija i ostalih srednjih škola. Učenici Prve gimnazije Varaždin Lovro Štefan, Sven Sekovanić i Lucija Grabant osvojili su prva tri mjesta u kategoriji učenika 2. razreda gimnazijalaca, dok su njihove školske kolegice Julija Van Hoek, Karla Bek i Ivona Jurajec bile tri najbolje među maturantima.

U kategoriji učenika 2. razreda ostalih srednjih škola prvo mjesto dijele Patrick Vincek iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Janja Klemen iz Medicinske škole Varaždin, drugi je bio Teodor Kolar iz Elektrostrojarske škole Varaždin, a treća Lana-Lucija Horvatić, učenica Glazbene škole u Varaždinu. David Koren iz Elektrostrojarske škole Varaždin bio je najbolji maturant, na drugom je mjestu Lana Bogović iz Medicinske škole Varaždin, a na trećem Gabrijela Negovec iz Elektrostrojarske škole Varaždin.

Osim natjecanja za osnovnoškolce, održano je i natjecanje iz njemačkog jezika za učenike srednjih škola, kojem je domaćin bila Elektrostrojarska škola Varaždin. Ukupno 49 učenika 2. i 3. razreda srednjih škola natjecalo se u dvije kategorije: među učenicima 2. razreda najbolja je bila Martina Rabuzin iz Prve gimnazije Varaždin, drugo mjesto dijele Fran Golub i Lana Pintarić, oboje iz Prve gimnazije Varaždin dok je na trećem mjestu Marco Marijan Küpper iz Glazbene škole u Varaždinu. Dominik Bek iz Srednje škole Ivanec bio je najbolji među učenicima 3. razreda, Patrik Buhin iz Elektrostrojarske škole Varaždin bio je drugi, a Lucia Fajt iz Prve gimnazije Varaždin treća.