Održan tradicionalni susret biskupa Mrzljaka s roditeljima petero i više djece Foto: Varaždinska biskupija

Održan tradicionalni susret biskupa Mrzljaka s roditeljima petero i više djece

VV / Varaždinska biskupija | 16.1.2018. u 08:12h | Objavljeno u Društvo

U subotu 13. siječnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije održan je tradicionalan zimski susret roditelja petero i više malodobne djece s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom te vodstvom Biskupijskog Caritasa, predsjednikom mons. Antunom Perčićem i ravnateljem mr. Antom Šolom.

Varaždinski biskup, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, podsjetio je da je Bog želio doći među nas ljude upravo kao dijete.

- U čemu je Božićna radost? U tome što je dijete došlo na svijet i to ne bilo koje dijete, već Sin Božji. On je zapravo posvetio svako dijete, svako rođenje, svakog čovjeka koji dolazi na svijet. To je ta velika radost rođenja kojim nastaje život i razvija se. Kada govorimo o demografskom problemu u Hrvatskoj, temeljno je pitanje kako to da se mnogi roditelji boje života. Jasno je da je materijalna situacija teška, mnogi se zbog nje i ne odlučuju na djecu. No, kada se sjetimo nekih prijašnjih vremena, prilike također nisu bile nešto bolje, ali bilo je života i ljubavi. Želimo vas ohrabriti i čestitati vam što dajete život - istaknuo je biskup.

U sklopu susreta, ravnateljica Dječjeg vrtića "Zrno" iz Virja, Maja Šobak održala je, zajedno sa suradnicama Tamarom Brežnjak, Željkom Gabaj, Kristinom Legradi i Marinom Makar predavanje "Odgoj u vjeri". U tom je vrtiću vjerski odgoj zaživio početkom aktualne pedagoške godine nakon što je spomenutih petero odgojiteljica u vjeri završilo teološko-katehetsko doškolovanje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

- Mene to izuzetno veseli kao odgojiteljicu, jer nije to mali broj. Od osam zaposlenih pet odgojiteljica u vjeri je velika milost. Predškolski odgoj u Virju je dugi niz godina prisutan, a ove godine on nudi i nešto novo. Ponudili smo odgoj u vjeri roditeljima 50-ak djece u dvije vrtićke skupine. Bio je veliki izazov ponuditi takvo što i očekivati stopostotnu potporu, no dogodila se velika milost u vidu toga da su roditelji jednoglasno pokazali da su spremni ponuditi vjerski odgoj svojoj djeci i na taj način stvarno obogatili njihove živote - poručila je Maja Šobak.

Okupljenima su se obratili i mons. Antunom Perčić te mr. Ante Šola, nakon čega je uslijedila podjela obiteljskih paketa u starim prostorima Caritasa u Milkovićevoj ulici u Varaždinu.

biskupija-susret-viseclane-obitelji-1.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-2.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-3.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-4.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-5.JPG

biskupija-susret-viseclane-obitelji-6.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci