Od danas su službeno otvoreni Dravski bazeni uz novi, vrhunski teren za odbojku na pijesku

MGA/VV | 29.5.2020. u 13:25h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je neki dan Dravske bazene obišao gradonačelnik Ivan Čehok, danas je i službeno otvoreno Dravsko kupalište. Bazene na Dravi danas je službeno otvorio dogradonačelnik Zlatan Avar predstavivši sve novitete koji ove sezone očekuju kupače na Dravi.

- Kupači će vjerojatno još pričekati koji dan na ljepše vrijeme. Ono što se može vidjeti je novi teren za odbojku na pijesku, spreman i za međunarodna natjecanja. Također je tu igralište za "Čovječe ne ljuti se" i ono što su stariji sugrađani tražili, stolovi za kartanje i šah smješteni u hladovini. S obzirom na Covid-19 mjere i mi smo morali poduzeti određene preinake, primjerice, ležaljke su raspoređene uz određeni razmak i zaštitari će paziti da se svi pridržavaju mjera. I sezona može početi! - poručio je Avar.

Ravnatelj Gradskih bazena Željko Kušter ističe da je bazen ove godine opremljen sa dva sportska terena. Nakon što je prošle godine uređen stari pješčani teren za odbojku na pijesku, ove je godine pored njega uređen novi, još veći pješčani teren s rasvjetom, a na njemu se osim odbojke na pijesku može igrati i rukomet na pijesku. Radove su izveli djelatnici Varkoma. 

Ulaznica za bazene za odrasle iznosi 20 kuna, 10 kuna za studente i 5 kuna za učenike i umirovljenike. Za roditelje koji dolaze s djecom nakon 16 sati cijena iznosi 10 kuna, a ležaljka za cijeli dan je 10 kuna.

Na otvorenju je sudjelovao i trener odbojkaškog kluba "Kitro" Varaždin Ivica Đolonga i varaždinski odbojkaš Filip Silić, višestruki osvojač titule prvaka Hrvatske. Obojica su izrazili veliko zadovoljstvo što su konačno dobili ovako vrhunske terene u Varaždinu.

- Sada imamo uvjete da se u Varaždinu održi prvenstvo Hrvatske, ali i neki međunarodni turniri. Za ovu su godinu zbog epidemije otkazana pojedinačna prvenstva, ali 1. i 2. kolovoza planiramo ovdje organizirati međunarodni turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji. Više od 150 članova trenira odbojku i ovo je odlična prilika da se kroz ljeto igra odbojka na pijesku u odličnim uvjetima - rekao je Đolonga.

- Sada imamo dva vrhunska terena, prošao sam mnoge turnire i ovo izgleda jako dobro - rekao je Filip Silić koji sada ima i u Varaždinu odlične uvjete za treniranje.

Galerija slika