Novomarofske socijalne radnice razveselile djecu iz udomiteljskih obitelji - poklonima! Foto: Ilustracija/Centar za socijalnu skrb Novi Marof

Novomarofske socijalne radnice razveselile djecu iz udomiteljskih obitelji - poklonima!

VV | 20.12.2021. u 15:22h | Objavljeno u Društvo

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana u Centru za socijalnu skrb Novi Marof i ove godine održana je podjela prigodnih poklona djeci s područja Novog Marofa, a koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima.

- Druženju se pridružio i naš gradonačelnik i saborski zastupnik Siniša Jenkač, kojem želimo zahvaliti na pruženim riječima podrške. Želimo zahvaliti i članovima Udruge udomitelja za djecu i mlade "Zipka“ iz Varaždina, predsjednica Bernarda Nada Furjan, tajnica Stana Vereš i djelatnica Petra Vuk, koje su nam se također pridružile i pružile podršku, ne samo udomiteljima i djeci, nego i nama stručnim radnicima - istaknula je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof Ivančica Koren. 

Centar za socijalnu skrb Novi Marof nekoliko godina zaredom surađuje s Udrugom udomitelja za djecu i mlade "Zipka“ iz Varaždina provođenjem projekta pod nazivom "Ruka podrške“. Projekt se u potpunosti financira od strane Grada Novog Marofa, a cilj je pružiti podršku udomiteljima s područja mjesne nadležnosti Centra za socijalnu skrb Novi Marof te ih osnažiti za izazove udomiteljstva djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.  Tijekom druženja djeci su uručeni prigodni božićni pokloni koje su djelatnice novomarofskog Centra vrijedno prikupljale.

- Dugogodišnja je tradicija našeg Centra je darivanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji su smješteni u udomiteljskim obiteljima. Želimo zahvaliti našim donatorima Facebook grupe "Kap života“ na iskazanoj empatiji i spremnosti da svake godine uoči Božića izdvoje svoje vrijeme i pripreme djeci zaista predivne poklone. Djeci, a i nama, to zaista puno znači i nadamo se da će se darivanje nastaviti i sljedećih godina - istaknula je ravnateljica i dodala kako ove godine žele zahvaliti i njihovoj donatorici koja im je pripremila tortu! 

- Hvala joj od srca - poručuju.

Na kraju, ravnateljica se zahvalila stručnom timu Odjela za zaštitu djece, braka i obitelji Centra za socijalnu skrb Novi Marof; Danijeli Vusilović, Mirjani Četrtek, Sandri Vuk i Ireni Rogina, na uloženom trudu u pripremi ovog druženja, prikupljanu poklona, njihovoj svakodnevnoj brizi za udomitelje i djecu, njihovom strpljenju i ustrajnosti u obavljanju ovog humanog, ali vrlo teškog i zahtjevnog posla.