NOVOGODIŠNJI STYLING Obucite crveno, jer to donosi sreću, strast, veselje, romantiku i moć! Foto: Ilustracija/Pexels

NOVOGODIŠNJI STYLING Obucite crveno, jer to donosi sreću, strast, veselje, romantiku i moć!

Tatjana Zoka | 31.12.2021. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Jeste li znali da su u Kini sva vrata ukrašena nečim crvenim? To je zato jer je za njih crvena boja simbol sreće i veselja te čuva od negativne energije, a sve više postaje dio popularne kulture i "praznovjerja“ te se posebice smatra važna u vrijeme dočeka nove godine. U zemljama se različito tumače običaji vezani uz ovu boju, a tradicija seže daleko u srednji vijek kada je crvena bila zabranjena jer se povezivala s krvlju i vješticama, ali su je ipak ljudi nosili i tako je postala jedna od najljepših boja koja danas označava plodnost i moć te štiti od zlih sila i uroka, a istovremeno označava ljubav i strast. Magična moć crvene boje neminovno je velika, pa ako želite da vam sljedeća godina bude ispunjena romantikom i ljubavlju, obavezno je uklopite u neki svoj dio outfita za doček. Posebno se naglašava nošenje crvenog donjeg rublja za ovu najluđu noć u godini jer to isto donosi sreću u ljubavi i seksu, a vjerujemo da to mnoge žene znaju već unaprijed pa se i pripreme na vrijeme jer high street brendovi, modne kuće i trgovine imaju i više nego odličnu ponudu ove sezone.

pexels-tim-douglas-6210988.jpg

Dakle, ako vas možda i muči što obući na doček Nove godine, vjerujemo da će vam sada biti barem malo lakše kada znate što morate uklopiti u svoj styling. Osim donjeg rublja, dobar izbor uvijek je i crveni ruž kao znak samopouzdanja, lak za nokte, ali i haljina, sako, bluza… Odmaknite se od klasične crne jer poželjno da te večeri zablistate i rekli bismo, tada je dozvoljeno nositi zaista sve, pa se odvažite iskombinirati crvenu boju u kojoj ćete se osjećati seksi i samouvjereno, ali i zamijećeno. Ovo je noć u kojoj nema granica - od šljokica do upečatljivih modnih dodataka, a sve to možete postići i elegantnim haljinama ili kombinezonom, ali i nečim čipkastim te glamuroznim. Ako pak ostajete doma nije isključena ni pidžama u ovoj boji. Nošenje crvene boje definitivno je jedno od najraširenijih praznovjerja diljem svijeta, pa vjerujemo da možda u njemu ima i ponešto istine. Vjerujete li i vi ili ćete riskirati, odluka je na vama, ali sigurno je da s njom nećete pogriješiti, pogotovo ne na novogodišnju noć!

No, osim stylinga ne zaboravite na ambijent, posebno ako ćete novu, 2022. godinu dočekati kod kuće. Stoga učinite večer zabavnom i spektakularnom pri čemu je važno da je pomno isplanirate – jer znate "kako dočekate novu godinu, takva će i vam ona i biti“.

pexels-karolina-grabowska-5716794.jpg

Bez obzira radi li se o dočeku u kojem ćete biti sami sa svojim partnerom ili vam dolazi društvo, spas u zadnji čas uvijek su odlične ideje! Držite se jednostavnosti, bez puno kompliciranja i dogovaranja – opcija da svatko donese nešto uvijek je najbolja – poput zalogajčića sa sirom, krekera, kao i raznih grickalica. Ako volite ipak nešto konkretnije, isti dogovor može vrijediti i za večeru koju ćete zajedno spremiti te se istovremeno družiti. Osim hrane, bitno je i piće pa se uskladite dogovorom ovisno o tome tko što voli. Kako to ipak ne bi ispalo samo obično druženje, ako ste domaćin obavezno se pobrinite da ukrasite stan šljokicama, konfetima i efektnim ukrasima koji će još više naglasiti novogodišnju noć. Super ideja uvijek je i "photo booth“ s različitim rekvizitima za slikanje koji će razveseliti i one najmlađe!

Ako ovu večer provodite sa svojom djecom – učinite im ovu jednu noć u godini malo drugačijom. Nabavite party/disco kugle ili karaoke, pjevajte s njima i veselite se!

Označeno u