Nova atrakcija u Trakošćanu: besplatne radionice za djecu "Čaj s groficom"! Foto: Ilustracija/TZ Varaždinske županije

Nova atrakcija u Trakošćanu: besplatne radionice za djecu "Čaj s groficom"!

VV | 9.9.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U doba kada su gospoda ustajala prilikom ulaska dama u prostoriju, kada se svijetle boje i cvjetni uzorci nisu nosili zimi, a svaki je pokret ruku ili lepeze imao svoje značenje, Trakošćanom su vladale krinoline, čipka, salonske cipelice, tročetvrtinski takt i ilirske budnice. 

Ovakav ambijent posjetitelji mogu očekivati i u 21. stoljeću, i to svake nedjelje u dvorcu Trakošćan. "Čaj s groficom" naziv je programa koji će se od 12. rujna do 31. listopada, svake nedjelje u 15 sati održavati u dvorišnog galeriji dvorca Trakošćan. 

- Kultura življenja kroz kostimirano-edukativni program u trajanju do 60 minuta približit će djeci bonton, ples i običaje polovice XIX. stoljeća. Program je prilagođen predškolskom i osnovno školskom uzrastu, uz pratnju jednog roditelja i besplatan je za sve sudionike - kažu u Turističkom zajednici Varaždinske županije iz koje pozivaju sve princeze, dame, grofice i grofove, gospodu i kavalire na čaj s groficom. 

Organizatori ovog programa su Umjetnički studio Respect, Udruga Plemićka mladež i Cro-Eco centar, a radionice se održavaju pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Varaždinske županije i Dvora Trakošćan.

Označeno u