Najnoviji član ludbreške knjižnice nije još posudio ni jednu knjigu, no svaki dan je prvi pred vratima

D.P. | 19.4.2018. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" Ludbreg odnedavno ima novog člana s kojim su posjetitelji naprosto oduševljeni.

Kako i ne bi bili kad se radi o prekrasnom i maznom mačku, odnosno mački, simpatičnog imena - Jasna.

Kako nam je kazala ravnateljica knjižnice Edita Kutnjak-Zlatar mačka Jasna odnedavno je svaki dan prva posjetiteljica knjižnice.

- Svaki dan, već prije sedam sati ujutro, ona je na prozoru i čeka da je pustimo unutra. Jako je mazna i umiljata i jako se dobro uklopila u našu knjižnicu. Posjetitelji, naročito djeca se vole s njom igrati - kazala nam je ravnateljica te otkrila kako je mačka zapravo u vlasništvu susjeda.

- Mi to nismo znali, ali kada smo fotografije mačke objavili na našoj Facebook stranici, vlasnici su nam došli reći kako je to njihova mačka i da se zove Jasna - rekla nam je ravnateljica te dodala kako je nova članica knjižnice pobudila zanimanje mnogih.

- Nakon objava na Facebooku, imalo smo mnogo komentara i ljudima je to simpatično - rekla nam je ravnateljica koja se nada kako će mačka Jasna u knjižnicu privući, ne samo mačkoljupce, već i čitače.

Kako bilo, Jasna se jako dobro uklopila u ambijent Gradske knjižnice, a najviše joj je "sjeo" dječji odjel gdje voli drijemati. 

Osim toga, mačka Jasna rado sudjeluje i na radionicama na djecu, predstavljanju knjiga i drugim aktivnostima koje se događaju u knjižnici, a koje možete provjeriti na njihovim stranicama.

Kako izgleda Jasnin dan u knjižnici pogledajte na fotografijama ili osobno provjerite u ludbreškoj knjižnici. Mačka Jasna vas tamo čeka :)

 

Galerija slika