Najljepše varaždinske vrteke imaju Snježana Zima, Josipa Perika i Grozdana Brlek Foto: Parkovi d.d.

Najljepše varaždinske vrteke imaju Snježana Zima, Josipa Perika i Grozdana Brlek

Varaždinske vijesti | 1.8.2018. u 14:19h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je službeno dobio svoje najljepše vrtove. Na javnom natječaju Parkova prvu je nagradu za maštovito uređenje okućnice i 1.000 kuna osvojila Snježana Zima, slijedi ju Josipa Perika, kojoj je za drugo mjesto pripala nagrada od 500 kuna dok je treća s osvojenih 300 kuna Grozdana Brlek. Svoje su nagrade i priznanja primile jučer na svečanoj dodjeli organiziranoj u Parkovima.

O poretku je odlučilo Povjerenstvo u sastavu stručnjaka iz hortikulture - Viktorija Cikač, Marin Bašić, Martina Žnidar, Romana Brkić Knežević i Martina Jegečić-Tišljar. Povjerenstvo se jednoglasno složilo da su nagrađena tri vrta ispunila zadani cilj natječaja: da će njihova maštovitost i predanost uređenju okućnice motivirati ostale Varaždince da se i sami posvete uređenju svojih eksterijera.

Da bi ostvarili zadani cilj, pobjednički su vrtovi morali ispuniti nekoliko kriterija: kreativnost i originalnost rješenja, funkcionalnost površine, ostvareni ugođaj prostora, višegodišnji trud i redovitost uređivanja vrta, usklađenost s okolnim prostorom i objektom, urednost, zdravo bilje, korištene biljne vrste...

- Većina nas teži u svom vrtu imati dobar ugođaj, funkcionalnost, pomno usklađene biljke. Želimo da je to prostor u kojemu ćemo uživati i odmarati sva osjetila, a zna se da je vrtlarenje odličan sedativ za odmak od svakodnevnih briga. Lijep vrt nije samo praznik za oči, nego utjecajem na naše raspoloženje može biti mjesto na kojemu ćemo napuniti baterije za svakodnevne izazove – rekao je direktor Parkova Alen Runac nakon dodjele nagrada pobjednicama.

najljepsi_vrteki_01_dobitnice.jpg

najljepsi_vrteki_02.jpg

najljepsi_vrteki_04.jpg

najljepsi_vrteki_05.jpg

najljepsi_vrteki_06.jpg