Parkovi biraju "Najljepši varaždinski vrtek" Foto: Parkovi d.d.

Parkovi biraju "Najljepši varaždinski vrtek"

Varaždinske vijesti | 9.6.2018. u 08:43h | Objavljeno u Društvo

Ovog će ljeta Varaždin i službeno dobiti svoj najljepši vrt. Tvrtka Parkovi pozvala je, naime, sve Varaždince zaljubljene u vrtlarenje da se prijave na javni natječaj "Najljepši varaždinski vrtek", a jedini je uvjet da se taj vrt nalazi na području grada.

Za prijavu je potrebno poslati tri fotografije okućnice pretendenta za titulu najljepše, a na osnovu koje će Povjerenstvo za ocjenjivanje odabrati deset vrtova finalista.

Povjerenstvo u sastavu Viktorija Cikač, mag.ing.prosp.arch., Marin Bašić, dipl.ing., Martina Žnidar, dipl.ing., Romana Brkić Knežević, dipl.ing. i Martina Jegečić-Tišljar, dipl.ing., do 15. srpnja obići će i razgledati finaliste te 20. srpnja objaviti čija je okućnica osvojila titulu „Najljepšeg varaždinskog vrteka“.

Da bi vrt ponio titulu najljepšeg mora ispuniti više kriterija: kreativnost i originalnost rješenja, funkcionalnost površine, ostvareni ugođaj prostora, višegodišnji trud i stalnost uređivanja vrta, usklađenost s okolnim prostorom i objektom, urednost, zdravo bilje, korištene biljne vrste i njihova kombinacija i korištenje dodatnih elemenata u uređenju - staze, ograde, vrtna oprema...

Vlasnik „Najljepšeg varaždinskog vrteka“ primit će poklon bon za kupovinu u Vrtnom centru Parkova u vrijednosti od 1000 kuna, drugoplasirani 500 kuna, dok će brončani vrtlar dobiti bon u vrijednost 300 kuna.

Direktor Parkova Alen Runac kaže da je cilj natječaja nagraditi Varaždince zaljubljenike u vrtlarenje, ali i motivirati sve sugrađane na što ljepše i maštovitije uređenje svojih okućnica.

- Uređene okućnice dio su gradske „higijene“ i pridonose ne samo estetskom izgledu, nego i zdravoj flori, važnoj za čovjeka i životinje. Suvišno je isticati koliko je takav, estetski lijep i zdrav okoliš privlačan i turistima pa stoga posredno utječe i na gradsko gospodarstvo. Sve je to veliki krug koji pridonosi istom cilju: boljem životu Varaždinaca – istaknuo je Alen Runac, pozivajući Varaždince da se prijave na natječaj.

Rok za prijavu je do 30. lipnja, a detalje o natječaju građani mogu saznati na web stranicama tvrtke Parkovi