Varaždinska građanska garda Foto: Krešimir Đurić

Najbolji maturanti Varaždinske županije postaju topnici Varaždinske građanske garde

VV | 6.8.2020. u 17:49h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda nastavlja sa sada već tradicionalnim glasnim pucnjem na Starom gradu. Ove subote, 8. kolovoza, u sklopu svečane smjene straže, točno u podne uzicu Varaždinskog topa povući će Ida Kolmanić, Janko Vrček, Leon Posavec, Lea Korotaj i Ian Labašovogodišnji maturanti, dobitnici nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao učenici koji su najbolje riješili ispite državne mature.

Ida Kolmanić je dobila Nagradu Sakač jer je ostvarila maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici, dok su ostale učenice i učenici ostvarili 100% učinke barem iz jednog predmeta državne mature.

- Posebno napominjemo da je ovo petroro maturanata izdvojeno samo po osnovi nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja. Oni su simbolični predstavnici svih učenica i učenika koji su ove godine ostvarili iznimne rezultate na ispitima državne mature. Doista je mnogo naših mladih sugrađana koji su postigli izvanredne rezultate, te ispite državne mature riješili s odličnim uspjehom. Žao nam je što ih sve na možemo pobrojati, ali smo sigurni da će pojedinci iz ove generacije maturanata, prije ili kasnije, stati uz Varaždinski top, jer njihovo vrijeme tek dolazi - piše u objavi Varaždinske građanske garde.