Na Sveučilištu Sjever započeo sedmi po redu Psihošpancir Foto: Varaždinska županija

Na Sveučilištu Sjever započeo sedmi po redu Psihošpancir

Varaždinske vijesti | 24.9.2022. u 09:06h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Društva psihologa Varaždin i u suorganizaciji Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, u petak je u Sveučilišnom centru Varaždin otvoren sad već tradicionalni, sedmi po redu Psihošpancir.

Stručni je to skup s međunarodnim sudjelovanjem koji okuplja brojne stručnjake koji se bave mentalnim zdravljem, kao i stručnjake srodnih struka; psihijatre, psihologe, socijalne pedagoge, edukacijske rehabilitatore, psihoterapeute, medicinske sestre i tehničare, sociologe i druge.

Pozdravne riječi okupljenima uputili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg i državni tajnik pri Ministarstvo znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

- Kaže se u zdravom tijelu - zdrav duh. Već iz ove izreke možemo razaznati koliko je značajno ne samo fizičko, već i mentalno zdravlje. Znam reći kako odgajamo učenike i studente za izazove budućnosti, kao što su klimatske promjene, umjetna inteligencija, ali isto tako moramo stvoriti uvjete za učenje i vježbanje vještina suočavanja i izgradnje kvalitetnih odnosa. U današnje vrijeme, kada sve više komuniciramo u virtualnom svijetu, potreban nam je taj izravan kontakt, dijalog, topla riječ. Stoga pozdravljam napore organizatore ovog događanja, čestitam vam na vašem trudu oko promicanja važnosti brige za mentalno zdravlje i svima želim uspješan rad – poručio im je župan Stričak.

Otvorenju Psihošpancira prisustvovali su još predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicine Varaždinske županije Mladen Smoljanec i Andreja Bobek, zamjenica pročelnice za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Psihošpancir se još danas održava u Varaždinu, a u ponedjeljak seli u Muzej Međimurja u Čakovcu. Detaljan program predavanja i radionica dostupan je na Facebook stranici Psihošpancira i Društva psihologa Varaždin.

psihospancir_23092022_1.jpg

psihospancir_23092022_2.jpg

psihospancir_23092022_3.jpg

psihospancir_23092022_4.jpg

psihospancir_23092022_5.jpg

psihospancir_23092022_6.jpg

psihospancir_23092022_7.jpg

psihospancir_23092022_8.jpg

psihospancir_23092022_9.jpg