Na FOI-ju osuvremenili studij Upravljanja sigurnošću

J.Š./ Varaždinske vijesti | 1.11.2020. u 12:32h | Objavljeno u Društvo

- Na Fakultetu organizacije i informatike (FOI), sastavnici Sveučilišta u Zagrebu tradicija i stečeni ugled u svijetu edukacije stručnjaka za kibernetičku sigurnost nameće posebno visoke standarde - navode s FOI-ja i ukazuju kako to dinamično područje informacijskih znanosti ne dozvoljava stagnaciju edukacijskih programa.

Stoga, prepoznavši zahtjeve industrije za kvalitetnim školovanjem i stručnom certifikacijom u području kibernetičke sigurnosti FOI je ove godine pokrenuo temeljito osuvremenjivanje programa specijalističkog poslijediplomskog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava.

Stručnjaci za informacijsku sigurnost jedni su od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka u području informatike. Kako bi istinski razumjeli ugroze i ranjivosti informacijskih sustava, ovi stručnjaci moraju razumjeti sve grane informacijskih tehnologija i njihov utjecaj na poslovanje. Njihov je posao savjetovati najvišu upravu i biti dio njenog sustava za upravljanje rizicima poslovanja. U svijetu u kojem informacijski sustavi sve više ovise o vanjskim uslugama, kvalitetni stratezi za upravljanje razvojem i zaštitom informacijskih sustava postali su ključni djelatnici modernih organizacija.

Revidirani program poslijediplomskog specijalističkog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava izrađen je u suradnji s Biljanom Cerin, članicom upravnog odbora najveće svjetske organizacije za stručnu certifikaciju u ovom području (ISC)2, a među predavačima su stručnjaci iz industrije i akademskog svijeta. Pored diplome sveučilišnog specijaliste za upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, kroz odabrane predmete studenti se pripremaju za polaganje brojnih stručnih certifikata.

Tako je u nastavni program studija integriran cjelokupni pripremni tečaj za CISSP (Certified Information Systems Security Professional). CISSP certifikati stručnjaci se redovito ubrajaju u nabolje plaćene stručnjake u IT-u, a potražnja za njima kontinuirano raste.

- Program svakog predmeta na studiju bit će izrađen u skladu s potrebama tržišta za specifičnim znanjima iz područja informacijske sigurnosti i predstavljat će odličnu osnovu za polaganje brojnih priznatih stručnih certifikata. Ovisno o sklonostima, studenti mogu birati i predmet koji će im olakšati polaganje CEH,CISA, CISM, CRISC i drugih stručnih certifikata iz ovog područja – naglašava voditeljica studija izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec.

Poslijediplomski specijalistički sveučilišni studij Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava traje jednu i pol (1,5) godinu i izvodi se u tri obrazovna ciklusa (3 semestra). U svakom semestru izvodi se nastava iz temeljnih i izbornih disciplina. Nastava se izvodi u Varaždinu, petkom poslijepodne i subotom ujutro s tendencijom organiziranja izvođenja nastave na daljinu.

Izradom i obranom specijalističkog završnog rada polaznik stječe 90 ECTS bodova, te dobiva akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, univ.spec.inf. Ujedno, po završetku specijalističkog studija moguće je upisati poslijediplomski doktorski studij Informacijske znanosti koji se također izvodi na Fakultetu organizacije i informatike, ali sa smanjenim opsegom ispita.

Natječaj je u tijeku, a više informacija možete saznati u Referadi za poslijediplomske studije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci