Modelarska liga: Prvo mjesto ekipi iz 5. OŠ Varaždin, a drugo ekipi iz Bednje

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.5.2019. u 13:58h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina održana je u petak Modelarska liga Varaždinske županije. Na natjecanju su sudjelovala 32 učenika (16 ekipa) iz osam osnovnih škola s područja Varaždinske županije, a organizirali su ga Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Varaždinske županije i Grada Varaždina. Natjecatelji su u tri puna sata izrađivali Stolac za ljuljanje. Natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima Hrvatske zajednice tehničke kulture za provođenje Modelarske lige 2018./2019.

Prvo mjesto zauzela je ekipa iz 5. OŠ Varaždin u sastavu Stela Kukec i Anamarija Mrkonjić pod vodstvom mentorice Ines Brckan, druga je ekipa u sastavu Dominik Mostečak i Silvio Lonjak iz OŠ Franje Serta Bednja s mentorom Vladom Abičićem, dok je treće mjesto pripalo ekipi u sastavu Lana Skupnjak i Lea Vidaček iz DPTK Varaždin pod vodstvom mentorice Ines Brckan. Pobjednička ekipa će predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Osim ekipa pobjednika na natjecanju su nastupili učenici iz 4., 5. i 7. OŠ iz Varaždina, OŠ Ludbreg, OŠ Gustav Krklec iz Maruševca i OŠ Trnovec, te su sve ekipe uspješno izradile zadani Stolac za ljuljanje. Ocjenjivačko povjerenstvo činili su učitelji Stjepan Androlić, Darko Tomašek i Vlatko Đakulović, članovi DPTK Varaždin. Održavanje modelarske lige pored ostalih posjetili su gradonačelnik Ivan Čehok i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Grada Varaždina Draženka Dević.

DSCF6991.JPG

DSCF6938.JPG

 

Označeno u