"Mladi gospon doktor" u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" sjajnom igrom otvorio predzadnje, 14. pitanje, s 68.000 eura, ali… Foto: Ilustracija

"Mladi gospon doktor" u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" sjajnom igrom otvorio predzadnje, 14. pitanje, s 68.000 eura, ali…

VV | 6.4.2023. u 21:14h | Objavljeno u Društvo

Nakon dugo vremena u game-showu "Tko želi biti milijunaš?" otvoreno je predzadnje, 14. pitanje. Pošlo je to za rukom tj glavom Borni Antončiću iz Varaždina, 25-godišnjem "friško pečenom" liječniku, koji stažira u KB Merkur u Zagrebu,  ali ima plan vratiti se u rodni Varaždin.

“Mladi gospod doktor”, kako mu je rekao Tarik Filipović, na kviz je došao u pratnji djevojke Marije, studentice prve godine Medicinskog fakulteta. ­

S nevjerojatnom lakoćom stigao je do 12. pitanja na kojem je trebao znati turistički slogan koje je države "Zemlja podrijetla"?: SAD-a, Etiopije, Njemačke ili Tajlanda.

- Ovo ne znam, ovu činjenicu, prvo me vuče na Afriku budući je ona kolijevka čovječanstva, na Etiopiju, ali nisam sto posto siguran, rekao je Borna.

Nakon kraćeg razmišljanja odlučio se za poziv. Džoker je savjetovao odgovor B - Etiopija što je potvrdilo i Borninu sumnju i zahvaljujući tome osvojio je 18.000 eura.

Tarik: Molim potpunu tišinu, sad je stvarno situacija dugo očekivana!

"Zapeo" je dva koraka do glavne nagrade od 150.000 eura. Odličnom igrom otvorio je 14. pitanje za 68.000 eura koje je glasio "Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske"

A - izražavajući; B- polazeći, C- poštujući ili D - zadržavajući

- Ovo ne znam, svakako ću koristiti džoker, samo ne znam iskoristim li da prvo "pola-pola" da olakšam publici ili da pitam publiku direktno, rekao je Borna.

Tarik je savjetovao da prvo pita publiku, a onda prepolovi.

Odlučio je ipak zatražiti mišljenje publike. Njih 12% odlučilo se za izražavajući, 24% za polazeći, 64% za poštujući i 0% za zadržavajući.

- Ovo je igra, tako da ću ja probati pa "kud puklo da puklo", rekao je Borna.

Prihvatio je sugestiju publike i odgovorio pod C- poštujući i nije želio koristiti džoker "pola-pola" te je netočnim odgovorom kući otišao sa 5000 eura.

Točan je odgovor pod A - izražavajući.

- Početak Ustava Republike Hrvatske počinje: Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskog naroda... itd, rekao je Tarik dodavši da se ovakva igra pamti.

Iako su mladog varaždinskog liječnika samo dva pitanja dijelila od glavne nagrade, za pokazano znanje dobio je veliki pljesak publike.

Borna je sin poznatog varaždinskog interniste i gastroenterologa Zorana Antončića, a svoje znanje već je pokazao  2020. godine, kada je sudjelovao u kvizu "Potjera",što mu je bila, kako nam je otkrio, velika želja.

- Tko je Borna iz Varaždina koji je oduševio na kvizu "Potjera" i osvojio 85.000 kuna?