Ministarstvo objavilo podatke o broju zaraženih učenika, kakvo je stanje u Varaždinskoj županiji? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ministarstvo objavilo podatke o broju zaraženih učenika, kakvo je stanje u Varaždinskoj županiji?

IHR/Varaždinske vijesti | 21.1.2021. u 09:09h | Objavljeno u Društvo

Uz početak novog polugodišta Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je aplikaciju u kojoj se može pratiti broj zaraženih učenika po svakoj od županija, objavila je srednja.hr.

U toj su aplikaciji objavljeni podaci o broju zaraženih učenika u razdoblju od 26. listopada prošle godine do 20. siječnja ove godine, a prema podacima iz aplikacije u Varaždinskoj županiji je bilo 837 zaraženih učenika, što je 4,22 posto ukupnog broja učenika.

Screenshot_2021-01-21_Power_BI_Report.jpg

- Gledano po županijama, postotak učenika koji su do sada bili zaraženi najviši je u Međimurskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Varaždinskoj županiji. U tim županijama, vidljivo je u tablici ispod, protekli tjedan zabilježen je i najveći porast novozaraženih učenika - objavila je srednja.hr

Prema podacima o broju zaraženih učenika protekli tjedan, u Varaždinskoj županiji je 12 učenika zaraženih koronavirusom. Pojedinačno, među školama, najveći postotak zaraženih, 10,53 posto, bilo je u OŠ Martijanec, a najmanje u OŠ Sveti Đurđ - 1,01 posto.

Podsjećamo, u novom polugodištu učenici nižih razreda i maturanti nastavu imaju uživo, a svi ostali online. Prema objavljenim podacima, u najvećem broju škola, njih 847, provodi se kombinacija A i C modela, dakle nastava uživo i online nastava.