Marginalci su peti najuspješniji domaći film svih vremena u hrvatskim kinima

VV | 20.2.2023. u 08:17h | Objavljeno u Društvo

Uspješnu filmsku 2022. godinu u velikom je stilu obilježila komedija Ljubomira Kerekeša Marginalci, najgledaniji domaći film prošle godine u distribuciji Blitz grupe. Film je do sada pogledalo 53.155 gledatelja sa zaradom od 267.708,73 EUR na kino blagajnama. Marginalci‘ su tako postali petim najuspješnijim hrvatskim filmom svih vremena.

S obzirom na iskustvo s Kerekeš teatrom i njihovim prvim filmom ‘Ufuraj se i pukni’ iz 2019. godine koji je također bio u distribuciji Blitz grupe, vjerovali smo da uspjeh filma kod publike ni ovoga puta neće izostati.

Iznimnom je rezultatu prethodila nesvakidašnja promocija filma koja je provedena u suradnji s CineStar kinima, najvećim kinoprikazivačem u regiji, kao i brojnim kino dvoranama diljem zemlje.  Promocija koja je rezultirala prepunim dvoranama oduševljenih gledatelja koji su se u kinu vrhunski zabavili i nasmijali do suza.

Radilo se iznimno zahtjevnoj turneji u sklopu koje su glumci Ljubomir i Jan Kerekeš zajedno s ostalom filmskom ekipom posjetili na desetke kino dvorana diljem Hrvatske te se družili i fotografirali sa svojom publikom, a one najsretnije i nagradili.

 - ‘Marginalci su u kinima diljem Hrvatske ispisali povijest hrvatske kinematografije. Kao prvi niskobudžetni nezavisni film koji je ujedno postao i najgledaniji u godini, možemo samo zahvaliti našim distributerima Blitz filmu i Duplicatu na bezuvjetnoj pomoći u promociji, maksimalno brzoj suradnji, savjetima i svakodnevnom praćenju filma i njegove promocije - izjavio je povodom objave zadnjih rezultata Jan Kerekeš, glavni producent i glumac u filmu.

- Nikad u životu nismo od nikoga dobili više nego što smo zaslužili. Naši distributeri su i to uspjeli promijeniti  i to nam je dalo snagu da se trudimo još više i da budemo još bolji i kvalitetniji s našim sljedećim projektom. Veselimo se novom ispisivanju povijesti hrvatskog filma - dodao je Kerekš.