Manifestacija 5. Dani okusa varaždinskog kraja ove godine okuplja 14 restorana i ugostitelja

MGA | 1.4.2022. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije, u Varaždinu je danas predstavljena manifestacija 5. Dani okusa varaždinskog kraja. Manifestaciju su najavili direktor Turističke zajednica Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i direktorica destinacijske menadžment kompanije Vall 042 Maja Šimenc.

DSC_0887.jpg

- Dani traju od 5. do 15. travnja, a sudionici su pripremili dva menija po promotivnim cijenama od 105 i 145 kuna. Projekt na nacionalnoj razini obuhvaća 125 restorana iz 15 županija, a u našoj županiji uključeno je ove godine 14 restorana i ugostitelja - najavila je Maja Šimenc.

Varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je da postoji puno prostora za razvoj turizma na sjeveru Hrvatske.

DSC_0854.jpg

- Prije pandemije pročitao sam članak u kojem se predviđalo da će svako 20. radno mjesto u svijetu biti u turizmu, što je zaista puno. Kad gledamo turizam Hrvatske, oko 95% noćenja ostvari se na moru, 2,5% u Zagrebu i okolici, a na ostatak kontinentalne Hrvatske otpada preostalih 2,5%. To dovoljno govori o tome kolike su još mogućnosti razvoja turizma na kontinentu, a turisti vole kulturne znamenitosti, prirodne ljepote, tradiciju, običaje i gastronomiju, što promovira upravo ova manifestacija - rekao je župan naglasivši da je nedavno s dvadesetak OPG-a sudjelovao u Dubrovniku na Mediteranskom sajmu zdrave hrane s ciljem "povezivanja sjevera i juga Hrvatske".

Osim restorana August, koji je bio domaćin predstavljanja manifestacije, u projektu sudjeluju i restorani Arabela, Bedem, Bernarda, Garestin, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Verglec i Šanjek, seosko domaćinstvo Grešna pilnica te hoteli Varaždin, La'Gus, Minerva i Trakošćan.

DSC_0905.jpg

DSC_0883.jpg