MALI ŠOŠTERI Tijekom zimskih praznika mališani se mogu okušati u ukrašavanju obuće Foto: ilustracija

MALI ŠOŠTERI Tijekom zimskih praznika mališani se mogu okušati u ukrašavanju obuće

Varaždinske vijesti | 1.1.2022. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Tijekom zimskih školskih praznika Gradski muzej Varaždin organizira za djecu u dobi od pet do deset godina kreativne radionice "Mali šošteri", povezane s nedavno otvorenom izložbom "Šošteraj“ / Priče o cipelama iz GMV-a".

>> ŠOŠTERAJ Gradski muzej Varaždin ispričao priču o cipelama od prošlosti pa sve do danas

Radionice se održavaju u utvrdi Stari grad 3., 4. i 5. siječnja, dnevno od 10 do 11 sati, a na njima će mali polaznici doznati nešto o varaždinskoj postolarskoj prošlosti i imati prilike okušati se i sami u vještinama ukrašavanja obuće.

Zbog ograničenog broja sudionika (15 u jednoj radionici) obvezna je prethodna telefonska prijava na brojeve 095 567 3581 / 042 421 017 voditeljici radionica Jeleni Petković, kustosici pedagoginji u GMV-u. Cijena sudjelovanja je 30,00 kuna po djetetu; za učenike s iskaznicom MIŠ – Muzej i škola sudjelovanje je besplatno.

Izložba „Šošteraj“, iz ciklusa „Nešto staro, nešto novo“, kroz odabrane predmete iz fundusa GMV-a, vezane uz cehovsku i obrtničku proizvodnju cipela, postolarske alate, primjerke cipela i zanimljive priče o njihovim vlasnicima, ilustrira kontinuitet i mijene u izradi obuće od prošlosti do danas.

Suvremenu komponentu izložbe predstavljaju cipele mladih dizajnerica Sare Stojko i Dore Kranjec, nastale kao završni, diplomski radovi studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Studijska jedinica Varaždin, suradnoj ustanovi u ovom izložbenom projektu. Svi zainteresirani izložbu mogu besplatno razgledati do 16. travnja iduće godine.

MALI_SOSTERI_plakat_za_radionice.jpg