Ludbreg, Ivanec i tvrtka Marker dobitnici međunarodnog priznanja "Stvaratelji za stoljeća"

| 10.11.2021. u 11:20h | Objavljeno u Društvo

U Dubrovniku je nedavno održan 7. po redu Regionalni summit poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“ koji je ove godine, unatoč pandemiji virusa SARS-CoV-2, okupio 110 sudionika iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Uz to, održane su i svečanosti dodjele Nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „Stvaratelji za stoljeća“ te Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „Globallocal“, za 2020. godinu.

Osnovni cilj Projekta „Stvaratelji za stoljeća“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Osnovni cilj Projekta “Globallocal” je javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pažnju na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva – kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

Mađu dobitnicima priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ i „Globallocal“ su i Grad Ludbreg, Grad Ivanec te varaždinska tvrtka Marker, a nagradu je u ime Grada Ludbrega primio gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.