LJUBEŠĆICA KUD Ljuba voda u novom projektu "Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti"

J.Š./ Varaždinske vijesti | 24.6.2021. u 17:25h | Objavljeno u Društvo

"Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti" naziv je projekta kojeg su predstavili članovi Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice.

- Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj - rekla je voditeljica projekta, Simona Štriga na početnoj konferenciji dok se okupljenim gostima – predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a "Toplice" te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima predstavila i predsjednica KUD-a, Danijela Barjaktarević.

Sudionici konferencije su upoznati s projektnim aktivnostima - književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade.

Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt "Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti" provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike.

Ukupna mu je vrijednost 487.000 kuna, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana.