Ljeto u Varaždinu: Hrvatski gitarski kvartet nastupa u atriju Starog grada

Varaždinske vijesti | 5.7.2020. u 13:15h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Ljeta u Varaždinu, u ponedjeljak 6. srpnja Varaždin će, u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu i Koncertnog ureda Varaždin, ugostiti Hrvatski gitarski kvartet u čijem su sastavu poznati hrvatski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić.

Hrvatski gitarski kvartet je prvi zajednički koncert održao 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavio se publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017. godine, nagrađen je nagradom Orlando (nagrada HRT-a za najbolji koncert). Pored komornog programa, dua, tria i kvarteti, Kvartet je nastupao i sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom svirajući Vivaldijeve koncerte.

Na varaždinskom koncertu publici će se predstaviti djelima L. Boccherinija, A. Vivaldija, A. Piazzolle, S. Prokofjeva, J. S. Bacha, E. Granadosa, G. Tudora i G. Gershwina. Koncert će se održati u atriju Starog grada s početkom u 20.00 sati, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, ograničen je broj posjetitelja. Ulaz na koncert je slobodan.

Hrvatski_gitarski_kvartet_2.jpg