Likovna udruga Kula Kneginec i za ovu godinu pripremila brojne aktivnosti Foto: Općina Gornji Kneginec

Likovna udruga Kula Kneginec i za ovu godinu pripremila brojne aktivnosti

Varaždinske vijesti | 3.3.2019. u 18:32h | Objavljeno u Društvo

Likovna udruga "Kula Kneginec" održala je u subotu 23. veljače u društvenom domu u Turčinu redovnu godišnju skupštinu.

Izvješće o aktivnostima kneginečkih likovnjaka za prošlo razdoblje podnijela je potpredsjednica udruge Vesna Borović, financijsko izvješće podnijela je blagajnica udruge Snježana Bubnjarić, a izvješće Nadzornog odbora Josip Tkalčec. Sva izvješća na skupštini, kao i program rada za buduće razdoblje kojeg je predložio predsjednik udruge Ivan Keretić, jednoglasno su usvojena.

Od značajnih planova spomenuto je sudjelovanje udruge na proslavi Međunarodnog praznika rada u Šumici Cukavec gdje će likovni stvaraoci u prirodnom okruženju slikati svoja djela, zatim održavanje likovne kolonije „Kneginščijada 2019.“ u okviru proslave dana Općine Gornji Kneginec na kojoj će se održati i radionica na otvorenom za najmlađe uzraste čiji će radovi biti izloženi na jednoj od redovnih izložaba slika koja će se održati u jesenskom razdoblju, te sudjelovanje na manifestacijama koje organizira Općina. Na skupštini se u udrugu učlanilo četvero novih članica i članova što je pokazatelj napredovanja udruge u aktivnostima i dobroj percepciji dijela javnosti koja je sklona likovnim sadržajima.

Kneginečke likovnjake je pozdravio zamjenik općinskog načelnika Robert Đuranec, zaželjevši im uspjeh u budućem radu te više kreativnih i otvorenih radionica za javnost.

kula_kneginec_3.jpg

kula_kneginec_4.jpg

kula_kneginec_1.jpg