Krunoslavu iz Hrastovca Topličkog ostvario se san pa je postao policajac na jedan dan

Varaždinske vijesti | 4.1.2019. u 21:13h | Objavljeno u Društvo

Kako se ne bi bavili samo "crnim" temama i statistikama članovi Policijske uprave varaždinske pomogli su 18-ogodišnjem Krunoslavu Golubiću iz Hrastovca Topličkog ostvariti san. Naime, Krunoslav je 18-godišnjak s Downovim sindromom i polaznik je Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ Varaždin, a velika mu je želja bila postati policajac bar na jedan dan.

Ta želja mu se danas ostvarila. Posjetio je, u pratnji oca Stjepana, Policijsku postaju Novi Marof, a organizaciji posjeta priključili su se i pjevač i radijski voditelj Juraj Galin i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač

Krunoslav je odmah izrazio želju da postane na kratko vrijeme načelnik Policijske postaje što mu je načelnik Policijske postaje Robert Maltar i omogućio. Preuzevši ovu odgovornu dužnost, Krunoslav se odlično snašao, a prvi potez „na novom radnom mjestu“ bio mu je premještaj svih djelatnika Policijske postaje. Tako je „bivšeg“ načelnika premjestio na prijemni šalter. Odabrao si je tajnicu, asistenticu i druge suradnike, nakon čega je obišao cijelu Policijsku postaju, upoznavši se sa svim kolegama.

Na kraju je sve iznenadio odlukom o pritvaranju gradonačelnika Jenkača i „bivšeg“ načelnika Maltara, koji su se samo obećanjem da će se popraviti, uspjeli izvući iz novonastale situacije. Ovo je još jedna od mnogih akcija Policijske uprave varaždinske koja ima za cilj približavanje policije svim skupinama građana.

Označeno u