Krunoslav Čolo u "Podrumu ponedjeljkom" predstavlja vještinu kaligrafije

Varaždinske vijesti | 9.7.2023. u 15:10h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 10. srpnja u 19 sati u varaždinskom Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 bit će otvorena izložba kaligrafija "Slova", čiji je autor varaždinski umjetnik i svakako jedan od najpoznatijih i najpopularnijih Varaždinaca, Krunoslav Čolo.

U sklopu programa "Podrum ponedjeljkom", koji organizira varaždinska Vanima u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu, Čolo predstavlja svoje kaligrafski rađene inicijale, monograme i ambigrame.

Otvorenje izložbe ovog puta je i dio obimnijeg programa koji Vanima provodi u srpnju. Naime, upravo 10. srpnja, na sam dan otvorenja, započet će i već tradicionalne 19. Ljetne filmske radionice. Radionice će ovog puta biti posvećene filmskoj animaciji, videu, glazbi i likovnosti za sve generacije.

Vanima u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 od 10. do 15. srpnja uz četiri radionice priprema i dvije posebnosti - izložbu i jazz/swing koncert.

Prvi dan radionica spojen je s programom Podrum ponedjeljkom, a svoje radove publici će predstaviti voditelj jedne od radionica – Krunoslav Čolo. Rijetka je prilika vidjeti njegove vješto iscrtane radove tehnikom kaligrafije. Otvorenje će glazbenim nastupom uveličati voditelj radionice jazz manouche gitare, Krešimir Tomić Bonzo sa svojim jazz sastavom Gadjo Manouche. Otvorenje izložbe će biti u 19 sati, a u nastavku će biti održan koncert.

Dodajmo kako Ljetne filmske radionice podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i grad Varaždin.

krunoslav_colo_kaligrafija_podrum_ponedjeljkom_najava.jpg