Ljubav, boje, ples i pokret na Kliker festivalu: Slijede radionice, Plesokaz i predstava za bebe Foto: Kliker feastival

Ljubav, boje, ples i pokret na Kliker festivalu: Slijede radionice, Plesokaz i predstava za bebe

vv | 16.6.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

- Iza nas je nekoliko dana neobičnih Kliker programa u sklopu kojih smo naučili sve o toleranciji različitih, ljubavi, ekologiji, inspiraciji, ali i posjetili nepoznate svjetove, od raznih planeta diljem galaksije, do dubina oceana - rekli su organizatori.

Naime, nakon svečanog otvorenja 7. Kliker festivala uz premijeru predstav „Ljubičasto“ i koncert energičnog dua „Cura i dečko“, gledalište varaždinskog HNK svojim su smijehom ispunila djeca i mladi, ali i oni stariji, uživajući u predstavama „Solo za sedam“ riječnog Plesnog studija INK, „Plavo sunce na žutom nebu“ u izvedbi čakovečke Kazališne družine Pinklec i predstavi „Povodni mož Ambrož“ Plesnog Teatra iz Ljubljane.

Posebnu poslasticu za djecu vrtićke dobi pripremili su izvođači iz Umjetničke organizacije Malo sutra koji su u palači Herzer, uz zvukove šume i livade, izveli predstavu „Bestjelesno“.

Program festivala se nastavlja u četvrtak, 16. lipnja na Franjevačkom trgu uz open air site- specific plesno-cirkusku predstavu „Generacija X Y Z“, u HNK Varaždin uz premijeru predstave „Koja si ti planeta?“ i radionicu belgijskog umjetnika Seppe Baeyensa „The Way Things Go“.

Petak je rezerviran za neobičnu predstavu „Ocean“ i veliki festivalski party u P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu, dok članove Klik kluba u sklopu Teach and reach radionice očekuje predstavljanje slovenskog priručnika „NAMIG ZA GIB“. Klik klub svoje aktivnosti nastavlja i u subotu uz Irmu Unušić iz plesne organizacije SHOOMA i predstavljanje tek izdanog glazbenog albuma „BRLOG“, koji služi kao nadopuna za pedagoški rad s djecom.

Kliker vikend rezerviran je za najmlađu publiku i predstavu „Baja Buf“, kreiranu za i s bebama starosti 10-24 mjeseca te grand finale Kliker festivala uz „Plesokaz“ - vikend suvremenog plesa u režiji Davorke Čorko-Rodeš i svojevrsni kolaž program kraćih koreografskih formi svih grupa varaždinskog Plesnog studija Vindi, uz goste iz Zagreba, Čakovca, Šibenika i Požege.

Kliker festival se i ove godine održava u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejom Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Turističke zajednica Grada Varaždina, Zaklade "Kultura nova", Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Veleposlanstvom Republike Slovenije.

Ulaznice za programe se mogu rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili kupiti na dan programa (sat vremena prije) na festivalskoj blagajni u HNK u Varaždinu.

Više informacija o programu i festivalu dostupno je na www.klikerfestival.com

Označeno u