Klik klub: Besplatne predstave, stručni seminar i predavanje o tabu-temama u kazalištu za djecu i mlade

Varaždinske vijesti | 2.2.2022. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Klik klub je platforma za komunikaciju, umrežavanje i suradnju namijenjena svima koji rade s djecom i mladima. S jedne strane to su izvedbeno-scenski umjetnici, organizatori i pedagozi okupljeni pod krovom poznatog varaždinskog KLIKER festivala, a s druge strane odgojno-obrazovni djelatnici i njima srodne institucije.

Članstvo u Klik klubu je besplatno, a cilj je kroz komunikaciju detektirati što jedna od strana ima i može ponuditi, a što druga traži i želi integrirati u svoj godišnji plan i program rada. Pogodnosti kluba su brojne - od besplatnih edukacija i sudjelovanja na premijerama, do raznih mogućnosti umrežavanja kroz partnerske razrede i ustanove, kulturno kumstvo i slično. Tako, već u veljači, Klik klub svojim članovima i svima zainteresiranima donosi nekoliko zanimljivih događanja za pojedince, ali i za ustanove iz kojih dolaze.

Prva na redu je predstava „Patka, Smrt i Tulipan“, čije će se izvedbe od 03. do 06. veljače 2022. održati u HNK Varaždin, ali i Centru za kulturu Čakovec. Riječ je o VRUM-ovoj predstavi, nastaloj prema motivima istoimene dječje slikovnice Wolfa Erlbrucha. Predstava pokušava pronaći pravi način kako govoriti o pitanju smrti, velikom pitanju koje u nekom trenutku neizbježno postavi baš svako dijete. Na jednostavan i senzibilan način djeci približava temu smrti, ali i naglašava važnost prijateljstva i ljepote života na ovome svijetu. Predstava je posebno prikladna za djecu predškolskog (5+) i nižeg osnovnoškolskog uzrasta (1.- 4. razred). Detaljan raspored predstava i kako nabaviti ulaznice možete naći na www.klikerfestival.com, gdje ujedno možete i ispuniti kratki obrazac, te postati član Klik kluba, a time i sve programe popratiti potpuno besplatno.

Klik klub programi se nastavljaju uz predavanje "Recite DA tabu-temama u kazalištu za djecu i mlade", koje će u petak, 04. veljače 2022. u Gradskoj knjižnici Varaždin, održati dramska pedagoginja Tanja Novak. Cilj predavanja je potaknuti odgojno obrazovne djelatnike da promisle o zauzimanju pozitivnih ili negativnih stavova o zastupljenosti tabu-tema u kazalištu za djecu i mlade, objelodaniti stavove ravnatelja dječjih kazališta, voditelja nezavisnih kazališnih produkcija i redatelja u odnosu na tabu-teme u Hrvatskoj, te senzibilizirati širu javnost zašto je važno da su tabu-teme zastupljene u kazalištu za djecu i mlade.

Subota, 05. veljače 2022. je rezervirana za radionicu i stručni seminar „Vježbenica za pokret i ples – 1. modul“. Seminar će se održati u HNK Varaždin, gdje će plesna umjetnica Sanja Tropp Frühwald pokušati približiti ples i pokret sudionicima, a zatim i djeci, s ciljem razvoja kreativnosti i povećanja interesa za ples i kazalište kod same djece. Sadržaj seminara je vrlo pristupačan i ne traži prethodno iskustvo iz područja plesa i pokreta, a dugoročno se može koristiti kao izvor inspiracije za svakodnevni rad i igru s djecom. Svaki polaznik radionice i predavanja dobit će potvrdu o sudjelovanju na stručnom usavršavanju. Broj sudionika na programima je ograničen, pa svoje mjesto možete rezervirati prijavom na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sudjelovanje je moguće uz predočenje COVID potvrde, a moći će se popratiti preko live streaminga na društvenim mrežama Kliker Festivala.