"Kaj bumo za gablec": Stranica za sve kojima je smanjena mogućnost kretanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.3.2020. u 12:04h | Objavljeno u Društvo

Dnevnu ponudu svih restorana koji rade u Varaždinu i bližoj okolici od sada možete pregledati na jednom mjestu, odnosno na Facebook stranici „Kaj bumo za gablec? Varaždin“ koja svakodnevno do 10 sati ujutro objavljuje sve dnevne ponude restorana s detaljima dostave i telefonskim brojevima.

Naime, inicijatorica ove ideje Varaždinka Tea kaže da je ideja zamišljena tako da svi koji naručuju hranu ne moraju tražiti po internetu i stranicama restorana gdje je što u ponudi već na navedenoj Facebook stranici potraže sve potrebne informacije.

- Prvenstveno je stranica bila u početku namijenjena za osobe koje s posla naručuju gablece, ali kako nas je snašla ova situacija s koronom "Kaj bumo za gablec? Varaždin" pomaže svima jer se nalazimo u svojim domovima, većina radi od kuće i možda neki nemaju vremena pripremiti kvalitetno jelo - kaže Tea.

Najosjetljivija populacija, naši stariji građani, naručivanjem dostave mogu izbjeći nepotrebne izlaske iz doma. Sada svi oni koje zanima ponuda dnevnih jela ne moraju pretraživati više internetskih stranica ili telefonski provjeravati, već samo jednu na kojoj sve piše.

- Na varaždinskom području postoji petnaestak restorana i svako jutro prenosimo dnevne gablece i kontaktiramo restorane, provjeravamo uvjete dostave i radno vrijeme. Zamolila bih restorane da nam se bez zadrške jave jer ne naplaćujemo naknadu za objavu. Svi oni koji rade na području grada Varaždina i okolice, a nisu na popisu mogu nam se javiti u inbox na našoj Facebook stranici i mi ćemo uvrstiti i njihovu ponudu. Najvažnije je u ovoj situaciji ostati kod kuće, a ako ima potrebe za naručivanjem hrane, postoje restorani koji mogu isporučiti kvalitetna i povoljna jela - kaže, dodajući da se na stranici vidi koji restoran radi i kolika je minimalna narudžba za besplatnu dostavu.

Stranicu Tea popunjava i s receptima, a kako kaže, trenutno se trudi objavljivati recepte s namirnicama koje su građani u ovo doba korone nakupovali.

- Naglasak je na jednostavnijim receptima koji sadrže osnovne namirnice kao što su brašno, jaja, mlijeko, tjestenina, riža i slično i cilj je predložiti neki recept koji se brzo priprema i sa sastojcima koje svi imamo sada u kući – kaže.

- Želimo pomoći i lokalnim restoranima da prežive u ovo doba krize, ali i našim građanima kojima se preporučuje ostanak kod kuće. Redovni su nam poslovi prolongirani za neko bolje vrijeme pa ovako koristimo znanje i volju i usmjeravamo ih za opće dobro našeg grada Varaždina – zaključuje Tea.