Jubilarni 10. dan međunarodne suradnje: "FOI danas zasigurno prednjači u našoj regiji"

| 20.4.2017. u 13:24h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održava se, jubilarni, 10. dan međunarodne suradnje s brojnim renomiranim gostima te bogatim programom.

-S obzirom da je jubilarni ove smo godine odabrali jednu općenitu temu. Naime, naši će gosti isprezentirati svoja iskustva u europskim projektima, odnosno u korištenju europskih fondova - rekla je izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju FOI-ja.

Među ostalim, dodala je kako će se u sklopu programa predstaviti dvije vrhunske predavačice dr. sc. Anna Czarczyńska s Kozminski University u Varšavi, najboljeg poljskog privatnog sveučilišta sa snažnom međunarodnom reputacijom i visokim kotiranjem na međunarodnim rang listama, te prof. dr. sc. Lourdes Guàrdia s Open University of Catalonia u Barceloni, prvog on-line sveučilišta u svijetu koje trenutno broji oko 55.000 studenata i smatra se jednom od najprestižnijih institucija za obrazovanje na daljinu u svijetu.

-Oni će nam prenijeti svoja iskustva, i našim ljudima na Fakultetu i šire, cijelom Sveučilištu, i nadam se da ćemo puno naučiti od njih - dodala je Ređep.

Što se tiče drugog dijela programa Dana međunarodne suradnje, održat će se i panel diskusija "How did we benefit from EU programmes?“. Na njoj će sudjelovati predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja te predstavnici partnerskog fakulteta FERI-ja iz Slovenije te predavačice gošće.

-Pokušat ćemo u okviru panel diskusije naziva "How did we benefit from the EU funds" napraviti rezime svega što se napravilo u zadnjih deset godina te koji su ciljevi postignuti korištenjem europskih fondova s naglaskom na Hrvatsku, Sloveniju, Poljsku i Španjolsku - objasnila je Ređep, dodavši da FOI danas zasigurno prednjači u našoj regiji po broju nacionalnih i međunarodnih projekata.

Među ostalim, prodekanica Ređep je dodala da su ponosni što je od 2015. do 2017. ukupni broj projekata u kojima FOI sudjeluje -48, od toga je 21 projekt nacionalni dok je 27 projekata međunarodnih.

Ukupni budžet tih projekata je 50 milijuna eura, dok je udio FOI-a u tim projektima 2,5 milijuna eura.

-U našem centru za međunarodne projekte radi samo četvero djelatnika pa ako usporedite kojim kapacitetima i ljudskim resursima raspolažemo, a koji novac vućemo iz EU i nacionalnih fondova možemo biti itekako ponosni - zaključila je Ređep.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci