Prvijenac Terezije Flegar ''Bara na fejsbuku i kajkaj'' na novom Jezičcu literature Foto: Ilustracija/Udruga Ritam misli

Prvijenac Terezije Flegar ''Bara na fejsbuku i kajkaj'' na novom Jezičcu literature

VV | 8.8.2021. u 14:02h | Objavljeno u Društvo

Udruga Ritam misli poziva na još jedan Jezičac literature u kojem će predstaviti prvijenac, zbirku poezije na kajkavskom jeziku ''Bara na fejsbuku i kajkaj'', autorice Terezije Flegar.

- Pred nama je poezija mnogima još nepoznate autorice Terezije Flegar. Poezija žene koja prkosi životu i uzima onaj nektar prijeko potreban za let. Njena zbirka poezije ''Bara na fejsbuku i kajkaj'' je poezija života, pomalo satirična, ali duboko iskrena. Njegujući svoj zavičajni kajkavski jezik vješto opisuje male detalje u kojima svatko od čitatelja može pronaći dio svog odrastanja, života i bivanja. Dozom satire pristupa opisima modernog života (virtualan svijet, svijet fb ljubavi i promoviranja) koji je u rašlje stvarnosti uhvatio sve nas bez obzira na godine i eventualno potrebna znanja - kažu organizatori događanja. 

U glazbenom dijelu programa nastupat će dobro poznati glazbenici iz Peteranca, Ankica i Miroslav Betlehem, Bemian duet Oni će upotpuniti ugođaj ljetne večeri.

Jezičac literature održat će se u srijedu, 11. kolovoza s početkom u 19.30 sati u kavani Stara vaga.


Označeno u