Izvedena kazališna predstava u Petrijancu povodom Međunarodnog dana žena

V.V. | 13.3.2018. u 11:27h | Objavljeno u Društvo

U subotu 10.03.2018. Općina Petrijanec je organizirala kazališnu predstavu “Pokopaj me nježno“ u izvedbi Kerekesh teatra povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Ulaz je bio besplatan za sve mještane općine, a na predstavu se odazvalo gotovo 450 ljudi. Povodom spomenutog Međunarodnog dana žena, načelnik općine Petrijanec Željko Posavec podijelio je karanfile i svim ženama poželio sretan njihov dan.

DSC 0170

Na današnji dan važno je podsjetiti na koji način su se žene izborile za svoja prava. Prvi Dan žena obilježen je davne 1909. u SAD-u, kao dan sjećanja na njujorške javne demonstracije iz 1857. kada su žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. U međuvremenu se, na poticaj UN-a, Međunarodni dan žena počeo obilježavati i službeno.

DSC 0277

Predstava je nasmijala do suza sve prisutne, a posjetitelji su nekoliko puta tijekom izvođenja predstave pljeskom nagradili i na kraju se i zahvalili glumcima na odlično izvedenoj izvedbi. Prisutni su bili oduševljeni izvedbom Kerekesh tatra. U predstavi su glumili: Ljubomir Kerekeš (tekst i režija), te Jan Kerekeš, Matko Knešaurek, Goran Koši, Mijo Pavelko i Draško Zidar.

 

 

Označeno u