Izgrađena 1946. godine: Pokrenuta energetska obnova Područne škole Svibovec Podravski Foto: Varaždinska županija

Izgrađena 1946. godine: Pokrenuta energetska obnova Područne škole Svibovec Podravski

Varaždinske vijesti | 27.5.2019. u 08:31h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska županija pokrenula je projekt energetske obnove Područne škole Svibovec Podravski, čija je matična škola OŠ Sračinec.

Dovršena je projektna dokumentacija koja je preduvjet za ulaganje, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 25.000 kuna. Školsku zgradu su 24. svibnja obišli zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek zajedno s ravnateljicom OŠ Sračinec Lidijom Valec.

- Školska zgrada izgrađena je davne 1946. godine, a danas u njoj nastavu od prvog do četvrtog razreda pohađa 45 učenika. Objekt je u lošem stanju, o čemu dovoljno govori podatak da se nalazi u jednom od najnižih energetskih razreda E. Nužna su ulaganja, koja pokrećemo nakon što su bivša županijska i aktualna općinska vlast propustile niz prilika. O tom problemu puno su pričali, ali nisu učinili ništa. Sada je dovršena projektna dokumentacija, što je temelj za prijavu projekta energetske obnove na novi natječaj za sufinanciranje EU sredstvima ili, ako novi javni pozivi izostanu, ovo je osnova da Varaždinska županija ulaganje realizira prema drugom modelu. To zaposlenici djeca i roditelji iz ovog prelijepog mjesta zaslužuju – istaknuo je Paljak.

skola_svibovec_podravski_2.JPG

skola_svibovec_podravski_4.JPG

skola_svibovec_podravski_5.JPG