Ivančanki Evi Osonjački prva nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača

Grad Ivanec/vv | 30.5.2023. u 09:29h | Objavljeno u Društvo

Mlada Ivančanka Eva Osonjački, učenica 1. razreda srednje Glazbene škole Varaždin, usmjerenja solo pjevanje u klasi prof. Sanje Štefan, nakon sjajnih rezultata ostvarenih na raznim natjecanjimadiljem Hrvatske, nizu uspjeha dodala je još jedan – na 3. međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača Stojan Stojanov Gančev u Zagrebu osvojila je prvu nagradu.

112891.jpg

Prije toga osvojila i prvu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju Lav Mirski održanom početkom ovog mjeseca u Osijeku. Međunarodni stručni ocjenjivački sud odslušao je nastupe 39 natjecatelja iz cijeloga svijeta te upravo Evinu izvedbu ocijenio najboljom.

Da je riječ o iznimno talentiranoj pjevačici, pokazuju i drugi Evini uspjesi. Naime, Eva je sudjelovala na regionalnoj i državnoj razini 61. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa HDGPP-a, koje je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u ožujku održano u Karlovcu (korepetitorica prof. Vesna Leljak Petković).

11288.jpg

U 1. kategoriji osvojila je prvu nagradu na regionalnoj razini, dok joj je na državnoj razini pripala druga nagrada.

Eva uspješno nastupa i na brojnim drugim koncertima i produkcijama tijekom školske godine, a uskoro je čeka još jedan važan nastup - 19. lipnja u Varaždinu s Varaždinskim komornim orkestrom.